30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Klapky dorazily na Moravu

09. dubna 2024

Po prvních třech zastávkách putovní výstavy v Praze, Vratislavicích nad Nisou a Mladé Boleslavi, doputoval Salon filmových klapek také na Moravu. Originální umělecká díla na dřevěných klapkách jsou nyní vystavena v olomoucké galerii Art Rubikon.

Pokud jste dosud neviděli letošní expozici tvořenou 125 klapkami 27. Salonu filmových klapek, zbývají stále ještě tři termíny a místa, na kterých máte možnost si kompletní kolekci výtvarně pojatých filmových klapek prohlédnout. Slavnostní vernisáží klapky v Olomouci v pondělí 8. dubna přivítali hosté olomoucké Galerie Art Rubikon, která je již tradiční zastávkou tohoto projektu. Symbolickým klapnutím tentokrát výstavu zahájila výtvarnice Věra Hejdová. V Olomouci budou klapky k vidění až do 20. dubna.

Následně se přesunou do prostor brněnského obchodního centra Galerie Vaňkovka, kde je budou moci návštěvníci obdivovat v termínu od 23. dubna do 6. května. Poté už klapky zamíří zpět do Zlína, odkud se začátkem března vydala Klapka tour 2024 na svou pouť po českých a moravských městech. Od 14. května budou vystaveny ve zlínském obchodním a zábavním centru Zlaté jablko. Následně se těsně před zahájením festivalu přestěhují do Kongresového centra Zlín, kde se 2. června od 13 hodin uskuteční jejich dražba.

Kompletní kolekce klapek si můžete prohlédnout také zde




Kam dál