30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Zábava pro dospělé

Projekt Kostky - slavnostní otevření

Pá 26.05 | 13:30, Divadelní zóna Pegas Nonwovens

Projekt Kostky je unikátním školním projektem, teď už nejen ve Švédsku. Tentokrát se k němu připojilo i Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť, jehož žáci vybrali 6 lidských práv, jež považují za nejdůležitější. Inspirováni činností švédského diplomata Raoula Wallenberga doslova v kostce ukazují, jak se každý z nás může za lidská práva postavit. Každý z nás totiž může něco změnit.

V roce 1948 definovaly Spojené národy třicet lidských práv. Ty dohromady tvoří návod, jak by se k sobě lidé měli navzájem chovat a jak by se státy a jejich vládci měli chovat ke svým občanům. Jenže „měli by“ je jedna věc, ovšem realita druhá. Aby byla lidská práva respektována, je zapotřebí je znát. A také mít odvahu. Švédský diplomat Raoul Wallenberg se za práva druhých lidí postavit uměl. Prokázal velkou morální odvahu a zaplatil za to svým životem. Švédský institut spolu se zahraničními diplomatickými misemi a Akademií Raoula Wallenberga se rozšířením projektu do zahraničí snaží upozornit na lidská práva a jejich dodržování.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.