30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Ať vejde ten pravý (2008) 18

Švédsko | 2008 | 114 min.

Dvanáctiletý Oskar se skamarádí s tajemnou mladou dívkou, jejíž příjezd do města se podezřele shoduje s děsivou sérií vražd. Oskarovi, který doposud nebyl v boji s šikanou příliš úspěšný, se po nastěhování nové sousedky do vedlejšího bytu v tomto ohledu konečně blýská na lepší časy. Vznikne mezi nimi nevinné přátelství. Oskar však postupně zjišťuje, že dívka je upírka, která má na svědomí nedávný nárůst úmrtí ve městě. I přes toto nebezpečí však Oskarův přátelský cit vůči dívce převládne před strachem z ní.

ZeměŠvédsko
Rok2008
Délka114 min
Věková skupina18
JazykŠvédština
TitulkyČeské
Režie Tomas Alfredson
Scénář John Ajvide Lindqvist
Kamera Hoyte van Hoytema nsc, fsf
Hudba Johan Söderqvist
Střih Dino Jonsäter, Tomas Alfredson
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Tomas Alfredson (1965) Herec a režisér. Působil v TV, realizoval řadu snímků, seriálů či show. Debutoval celovečerním dramatem Úřední hodiny (Kontorstid, 2003). Ocenění mu přinesla díla Čtyři odstíny hnědé (Fyra nyanser av brunt, 2004), Ať vejde ten pravý (Låt den rätte komma in, 2008) a Jeden musí z kola ven (Tinker Tailor Soldier Spy, 2011).

Přátelství, Dětství, Nadpřirozeno, Horor

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.