30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Otec (2016) 14

Izrael | 2016 | 91 min.

Jitzak provozuje krůtí farmu, kterou jeho otec vlastníma rukama postavil po emigraci z Íránu do Izraele. A když je jeho synovi Motimu třináct, Jitzak jej zaučí do obchodního řemesla. Doufá, že syn bude pokračovat v hrdé rodinné tradici. Ale Motiho práce nebaví; jeho vášní jsou auta na odpis, která znovu opravuje a přivádí k životu. Zatímco Motiho matka Sarah se snaží oba usmířit, dědeček tlačí Jitzaka, aby držel syna pevnou rukou. Motiho odmítnutí pracovat u krůt je pro jeho otce osobní urážkou. I když svého syna vroucně miluje, ze svého cíle předat mu rodinnou farmu nehodlá ustoupit. Konflikt je na spadnutí.

ZeměIzrael
Rok2016
Délka91 min
Věková skupina14
JazykFarsi, Hebrejština
TitulkyAnglické, české
Režie Yuval Delshad
Scénář Yuval Delshad
Kamera Ofer Inov
Hudba Eyal Saeed Mani
Střih Yoni Tzruya
Kontakt Israeli Films

Biografie

Izraelský scenárista a režisér íránského původu. Zabýval se realizací TV show, reklam i dokumentární tvorbou – natočil snímky Uvězněná rodina (Lockup Family, 2007), Boj o duši (The Battle Over the Soul, 2009) a Obrázky z války (Regards from the War, 2013). Debutoval celovečerním dramatem Otec (Baba Joon, 2015).

Drama, Rodina, Dětství, Náboženství, Tradice, Otcovství, Migrace

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.