30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Krajina ztraceného dětství (2016) 18

Izrael, Palestina | 2016 | 83 min.

Čtyři děti žijící ve vesnici rodin vojenských důstojníků utvoří malý gang. Za své tábořiště si vyhlídnou starou opuštěnou armádní základnu umístěnou v blízké divočině. Když v Izraeli začne další válka, většina mužů je povolána do služby k obraně země. A zatímco matky tráví čas sledováním televizního zpravodajství, jejich děti se bez jakéhokoliv dozoru vracejí do svého tábora v divočině. Ke svému překvapení tam narazí na dva vojáky, kteří se oddělili od své jednotky a úkryt našli právě v táboře. Mezi oběma skupinami započne nemilosrdný boj a vojáci, kteří hledali útočiště před válkou, se tak ocitají v jiném boji, který se ukáže být stejně nebezpečný a krvavý.

ZeměIzrael, Palestina
Rok2016
Délka83 min
Věková skupina18
JazykHebrejština
TitulkyAnglické, české
Režie Yaniv Berman
Scénář Yaniv Berman
Kamera Rami Katzav
Hudba Gad Emile Zeitune
Střih Oz Guttman
Kontakt Pluto Film

Biografie

Yaniv Berman (1977) Scenárista, režisér a producent z Izraele. Absolvoval film a TV na Telavivské univerzitě. Zaujal krátkým snímkem I děti začínají od malička (Gam Yeladim hethilu ktanim, 2006), oceněn byl za dokument Alfa deníky (Shalom Pluga Aleph, 2007). Debutoval celovečerním dramatem Země malých lidí (Medinat Hagamadim, 2016).

Akce a dobrodružství, Kontroverzní, Přátelství, Týmová práce, Válka, Zločin, Politika, Násilí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.