30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Pipi na útěku (1970) 8

Švédsko, Německo | 1970 | 94 min.

Po pozdním návratu domů čekají na sourozence Tomyho a Aniku Settergrenovi naštvaní rodiče. Děti se totiž dosti zdržely u kamarádky Pipi Dlouhé punčochy, která k nim další ráno přichází na snídani. Tomy i Anika dostanou od rodičů za úkol vytrhat na zahradě plevel, ale místo toho se rozhodnou utéct z domova. Settergrensovi si nemyslí, že si z nich děti jen tak vystřelily, a tak posílají Pipi, aby se po nich podívala. Tomy, Anika a Pipi mají ale jiný plán – divokou výpravu plnou dobrodružství. Oba sourozenci si však s přibývající náročností cesty uvědomují, že doma to bylo moc fajn…

ZeměŠvédsko, Německo
Rok1970
Délka94 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Olle Hellbom
Scénář Astrid Lindgren
Kamera Kalle Bergholm
Hudba Georg Riedel, Olle Åkerfeldt, Hans Alfredson, Jan Johansson
Střih Jan Persson
Kontakt Studio100 Media GmbH

Biografie

Olle Hellbom (1925-1982) Režisér, producent a scenárista. Začínal v reklamě a TV. Proslavil se především filmy a TV seriály vzniklými podle knih Astrid Lindgrenové, např. Děti z Bullerbynu (Alla vi barn i Bullerbyn, 1970), Emil i Lönneberga (1971), sérií snímků o Pipi Dlouhé punčoše (1969–1970) či filmem Bratří Lví srdce (Bröderna Lejonhjärta, 1977).

Akce a dobrodružství, Literatura, Přátelství, Fantazy, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.