30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Bez dechu (2016) 15

Filipíny | 2016 | 104 min.

Dospívající Luis žije na idylickém rybářském ostrově Silag. Se svou milou kamarádkou z dětství jménem Maricar prochází nástrahami dospívání, zatímco jeho mladší sestra Lulu se věnuje zpívání na amatérských soutěžích v naději, že se stane hvězdou. Jednoho dne objeví Lulu hledač talentů – nabídne jí hodiny zpěvu v Manile a následně účast v populární televizní soutěži. Lulu se dychtivě chytá příležitosti a s vidinou realizace svých snů odjíždí do velkoměsta. Po několika měsících však rodina ztrácí s Lulu veškerý kontakt. Luis na nic nečeká a vydává se do Manily hledat svou sestru.

ZeměFilipíny
Rok2016
Délka104 min
Věková skupina15
JazykFilipínština
TitulkyAnglické, české
Režie Carlo Obispo
Scénář Carlo Obispo
Kamera Carlo Mendoza
Hudba Pepe Manikan
Střih Thop Nazareno
Kontakt Carlo Obispo

Biografie

Carlo Obispo Filipínský scenárista, režisér a producent. Absolvoval filozofii a studia komunikace na Univerzitě Saint Louis i kurzy videoprodukce na Filipínském filmovém institutu. Natočil úspěšné krátké snímky Esbat (2008) a 123 (2011). Debutoval celovečerní dramatickou komedií Zóna 7 (Purok 7, 2013).

Drama, Exotika, Rodina, Lidská práva, Chudoba, Kontroverzní, Dospívání

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.