30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Splněný sen (2016) 10

Indie | 2016 | 100 min.

Snímek o přáních a touze po tom, co je nedosažitelné, zobrazuje příběh dvou dětí z chudinské čtvrti, které jsou fascinovány otevřením nové místní pizzerie. Ačkoliv je nabídka nad jejich finanční poměry, touží alespoň jednu pizzu ochutnat. Ale osud má pro ně připraveno něco jiného. Příběh je utkán z nespočtu vztahů ve světě nemajetných a propleten touhou dětí okusit pizzu, stejně jako touhou matky přimět manžela k návratu domů a v neposlední řadě touhou laciného gangstera se bez práce dostat k penězům. Film obrazně ukazuje také svět ‚majetných‘, kteří často postrádaí touhy po malých věcech v životě, a naproti tomu slintají nad věcmi, o nichž by bez televize ani netušili. Snímek ukazuje rozdělený svět, v němž má každý různorodé touhy a očekávání – a proto také odlišnou vstupenku od exkluzivního klubu.

ZeměIndie
Rok2016
Délka100 min
Věková skupina10
JazykHindština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Samit Kakkad
Scénář Dnyanesh Zoting
Kamera Sanjay Memane
Hudba gv prakash
Střih Faisal Mahadik
Kontakt Samit Kakkad

Biografie

Samit Kakkad Scenárista, režisér a producent z Indie. Pochází z filmařské rodiny, sám začínal jako editor TV pořadů. Spolupracoval se známými režiséry z Bombaje. V rámci své první společnosti Huppa Huiyya kreativně řídil a produkoval řadu oceněných filmových děl. Debutoval celovečerním hudebním filmem Delikventní tanečníci (Aayna Ka Bayna, 2012) uvedeným na mnoha filmových festivalech. Nově uvedl rodinné drama Splněný sen (Half Ticket, 2016).

Exotika, Rodina, Chudoba, Dětství

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.