30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Já, Olga Hepnarová (2016) 16

Česká republika, Polsko, Francie, Slovensko | 2016 | 105 min.

Olga je složitá osobnost, která se zoufale snaží vymanit ze spárů bezcitné rodiny a společenských konvencí. Se svou odvážnou, spíše maskulinní vizáží se potlouká z jednoho zaměstnání do druhého, až nakonec skončí jako řidička nákladního auta. I přes určité citové vazby k ženám si nevytváří s žádnou z nich užší vztah. Namísto toho se dostává čas od času do konfliktů, při nichž beze slov dává průchod citovým výbuchům a jiným extrémním projevům chování. Černobílý snímek vypráví příběh o krátkém životě mimořádně osamělé mladé ženy, která se ve dvaadvaceti letech stane dne 10. července 1973 masovou vražedkyní ve chvíli, kdy najede pronajatým náklaďákem do skupiny lidí a osm z nich zabije.

ZeměČeská republika, Polsko, Francie, Slovensko
Rok2016
Délka105 min
Věková skupina16
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Tomáš Weinreb, Petr Kazda
Scénář Petr Kazda, Tomáš Weinreb
Kamera Adam Sikora
Střih Vojtěch Frič
Kontakt FRAME100R/love.FRAME/first.FRAME

Biografie

Tomáš Weinreb (1982) a Petr Kazda (1978) jsou čeští filmoví tvůrci. Oba absolvovali filmovou školu v Písku a pražskou FAMU, kde Weinreb studoval dokumentaristiku a Kazda scenáristiku. Založili produkční společnost Black Balance, v jejímž rámci realizovali krátké i dokumentární snímky jako např. Zatmění (2006), Já (2009), Všechno je sračka (2009) či později Play Off (2012). V celovečerním hraném filmu společně debutují dramatem Já, Olga Hepnarová (2016).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.