30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Rauf (2016) 13

Turecko | 2016 | 94 min.

Příběh první lásky devítiletého chlapce z kurdské vesnice uprostřed nehostinných hor. Každodenní život obyvatel je obklopen na první pohled neviditelnou, ale stále neukončenou válkou, která ovlivňuje zdejší atmosféru. Mladý Rauf se zamiluje do dvacetileté dcery tesaře, u kterého se učí svému řemeslu. Chlapec je díky svému mistrovi svědkem beznaděje místních obyvatel, kteří přicházejí k truhláři s žádostmi o rakve pro své padlé potomky. Vyprávění staví na kontrastu barev – šedá pro válku a růžová pro dětskou lásku. Růžová rovněž představuje metaforu snů a naděje. Rauf se pro Zanu snaží sehnat růžový šátek – problém tkví ale v tom, že on sám na vlastní o či tuto barvu nikdy nespatřil. Je možné, aby ji Rauf nalezl ve vesnici zapadané sněhem?

ZeměTurecko
Rok2016
Délka94 min
Věková skupina13
JazykTurečtina
TitulkyAnglické, české
Režie Baris Kaya, Soner Caner
Scénář Soner Caner
Kamera Vedat Ozdemir
Hudba Ayse Onder, Umit Onder
Střih Ali Emre Uzsus - Ahmet Boyacioglu
Kontakt Peri Istanbul - Aslan Film

Biografie

Barış Kaya a Soner Caner jsou filmaři z Turecka. Kaya vystudoval filmovou a TV fakultu na Anadolské univerzitě v Eskişehiru. Dlouhodobě pracuje v oblasti filmové produkce a natočil řadu TV reklam. Caner získal vzdělání v umělých technologiích, věnuje se produktovému designu, působí ve sféře realizace speciálních efektů a umělecké režie. Oba spolupracovali na snímku Dech (Nefes, 2009) režiséra Leventa Semerciho. Jako režiséři debutují celovečerním dramatem Rauf (2016).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.