30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

Film Industry

Odborný program Zlín Film Festivalu probíhá každý den od 26. května do 2. června 2017
a je otevřený jak filmovým profesionálům, tak i zájemcům z řad veřejnosti.

26. května  – 2. června 2017

(Kongresové centrum, malý sál & Kulturní institut Alternativa & Upper)

PÁTEK 26/5

Kongresové centrum, malý sál

9.00 – 10.00:  Tisková konference k zahájení festivalu 

16:00 – 17:00: Jak vznikal Hurvínek a kouzelné muzeum?
Teaser
Legendární hrdinové se vracejí. Spejbl a Hurvínek v nové 3D podobě. Slavná rodina a její přátelé zažívají báječné, vzrušující dobrodružství a nacházejí nové kamarády při záchraně pohádkového světa kouzel. Je čas se odvázat! Nový film Hurvínek a kouzelné muzeum vznikal více než osm let. Nyní Vám autoři představí neuvěřitelný příběh cesty vzniku filmu a také jeho první ukázky.

UPPER

11.00 – 14.00:  Jak správně pitchovat?
Seminář o základech pitchingu vedený režisérkou a scénáristkou Mirou Fornay určený především studentům filmu. V případě zájmu napište na petr.sterba@zlinfest.cz

 14.30 – 16.00: Europe Media Nest: Máte projekt? Máme zájem!
Worskhop organizovaný společností Europe Media Nest s.r.o. především pro studenty audiovize. Na workshopu společnost představí svoji dosavadní spolupráci se studenty filmových oborů a nejmodernější techniku a technologii pro nízkorozpočtové natáčení s profesionální kvalitou výstupu. 

SOBOTA 27/5

Kongresové centrum, malý sál

10.00 – 12.00:  Festival Community
Setkání zástupců mezinárodních filmových festivalů se zaměřením na děti a mládež, ale také tvůrců přítomných na festivalu. 

13.00 – 17.00: Význam propojování formálního a neformálního vzdělávaní role ČT :D v tomto procesu
Cílem konference je otevření diskuse o možnostech a úskalích při propojování formálního a neformálního vzdělávání, hledání cest a prostředků k využití nabídky, kterou poskytují instituce jako jsou Česká televize, Česká asociace science center, Asociace muzeí a galerií v České republice a neziskové organizace v rámci vzdělávacího procesu. 

Program najdete zde.

NEDĚLE 28/5

Kongresové centrum, malý sál

10.00 – 13.00:  Works in Progress
Prezentace připravovaných českých filmů pro děti a mládež určená především zahraničním profesionálům, ale otevřená také zájemcům z veřejnosti. Prezentovány budou tři hrané, tři dokumentární a tři animované projekty ve fázi výroby nebo postprodukce. Works in Progress bude probíhat v anglickém jazyce s tlumočením do češtiny. Prezentace je realizována ve spolupráci s Czech Film Center. 

14.00 – 14.45: Transformace animačního průmyslu v Irsku
Irsko se v posledních letech stalo silným evropským hráčem v oblasti animované produkce. Moe Honan, producentka oceněných animovaných filmů a ředitelka společnosti Moetion Films na přednášce představí irský animovaný sektor; bude hovořit o tom, jakým vývojem prošel, co bylo klíčovými faktory vedoucími k jeho úspěchům, a také o jeho vizi a výzvách, kterým čelí v současné době. Přednáška bude probíhat v anglickém jazyce s tlumočením do češtiny. 

15.00 – 16.30:  Výzvy českého animačního průmyslu
Uzavřené setkání odborníků u kulatého stolu navazující na přednášku Moe Honan, pořádané ve spolupráci s Kanceláří Kreativní Evropa - MEDIA a Asociací animovaného filmu. 

PONDĚLÍ 29/5

Kongresové centrum, malý sál

9.00 – 13.30: Soutěž o finanční podporu vizuálním a audiovizuálním projektům
Finální prezentace nejúspěšnějších projektů před odbornou porotou. Mezi vítěze soutěže bude rozdělen výtěžek z aukce 20. ročníku Salonu filmových klapek. 

14.00 – 16.00: Projekce projektů podpořených Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN
Promítány budou dokončené projekty podpořenév roce 2016: Malá, Largo Lásko, Věci co mě se*rou, Třešňový strom, Adalbert, Air

17.00 – 18.00: Tisková konference – Eliška a svět fantazie
Tisková konference k připravovanému celovečernímu filmu onezbedné Elišce, která si vymyslí pohádku, aby vyřešila problémy ve škole. Více informací o projektu najdete zde 

Kulturní institut Alternativa 

10.00 – 16.00: Regionální filmové kanceláře & lokální filmové festivaly – jak úspěšně pracovat s lokálním publikem a veřejností
Dění, které s sebou do regionů přináší audiovizuální tvorba, filmové projekce a festivaly, má velkou řadu pozitiv. Jak ale správně pracovat s veřejností, aby byl přínos pro region maximální? Ve spolupráci s Czech Film Commission a Kanceláří Kreativní Evropa - MEDIA pořádáme na toto téma unikátní konferenci nejen pro filmové profesionály, ale především pro zástupce krajů, měst a obcí, destinační agentury, organizátory filmových festivalů, provozovatele kin a kulturních institucí a všechny ty, které zajímá tematika přínosu audiovizuálních a kulturních aktivit pro místo jejich konání. Program konference ke stažení zde.

ÚTERÝ 30/5

Kongresové centrum, malý sál

11.00 – 14.30 & 16.00 – 18.00 hod: Duhová Kulička
Otevřená konference o filmovém marketingu, série prezentací a přednášek, které doplní studentská soutěž. Prezentovány také budou reklamní kampaně k českým filmům, z nichž jedna získá titul Nejlepší filmová kampaň. Vyhlášení studentské soutěže i Nejlepší filmové kampaně za minulý rok bude probíhat ve středu 31. 6. ve festivalovém party stanu od 19 hodin.  Podrobné informace včetně programu najdete na webu: www.duhovakulicka.cz 

15.00 – 15.30 Tisková Konference s Magdalénou Koženou
Magdalena Kožená je zakladatelkou a patronkou Nadačního fondu, jehož cílem je zviditelnit a podpořit systém vzdělávání poskytovaný českými základními uměleckými školami. Tisková konference se uskuteční u příležitosti zahájení projektu MALÍ VELCÍ FILHARMONICI. 

STŘEDA 31/6

Kongresové centrum, malý sál

10.00 – 17.00 hod: Duhová Kulička
Otevřená konference o filmovém marketingu, série prezentací a přednášek, které doplní studentská soutěž. Prezentovány také budou reklamní kampaně k českým filmům, z nichž jedna získá titul Nejlepší filmová kampaň. Vyhlášení studentské soutěže i Nejlepší filmové kampaně za minulý rok bude probíhat ve středu 31. 6. ve festivalovém party stanu od 19 hodin.  Podrobné informace včetně programu najdete na webu: www.duhovakulicka.cz 

ČTVRTEK 1/6

Kongresové centrum, malý sál

10:00 – 15:00 hod: Média dětem, média s dětmi – konference Rady pro rozhlasové a televizní vysílání
Druhý ročník konference se zaměřuje na oblast zpřístupnění vysílání a obecně audiovizuálního mediálního obsahu dětem se sluchovým a zrakovým postižením. Cílem konference je zejména poukázat na odlišnosti a specifika zpřístupňování audiovizuálního obsahu dětskému publiku oproti publiku dospělému. Konference je určena především odborné veřejnosti z oblasti medií, představitelům státní správy, institucím a organizacím sdružujícím a zastupujícím osoby se sluchovým a zrakovým postižením a rovněž pedagogům a vychovatelům, pečujícím o děti se zrakovým či sluchovým postižením.
Program konference ke stažení zde.
Registrovat se můžete zde.

PÁTEK 2/6

Kongresové centrum, malý sál

10.00 – 12.30:  Scenáristický vývoj audiovizuálního díla
Panelová diskuze za účasti scénáristů, dramaturgů a producentů, kteří budou na konkrétních projektech demonstrovat realizační postupy, spolupráci s dramaturgy, akceptaci požadavků producenta a samotnou důležitost fáze literárního vývoje pro následnou přípravu a výrobu AVD. Akce je určena pro členy Zlínského kreativního klastru, studenty a absolventy FMK, festivalové hosty nejen z řad filmových profesionálů, ale také pro veřejnost zajímající se o film. Účast v diskusi přislíbili: Pavel Kosatík, Zuzana Vojtíšková, Pavel Hajný, Pavel Taussig, Roman Kopřivík, Miroslav Adamec, Jan Gogola, Zdeněk Skaunic, Marian Urban.

14.00 – 15.30 hod: Tisková konference k zakončení festivalu

16.00 – 17:30 hod: Masterclass s Theodorem Pištěkem
Mimořádné setkání se světově proslulým autorem filmových kostýmů a dekorací a držitelem Oscara za kostýmy k filmu Amadeus režiséra Miloše Formana. 

Kulturní institut Alternativa

9.00 – 16.00 hod: Seminář CinEd pro pedagogy a další zájemce
Mezinárodní program CinEd zpřístupňuje evropské filmy divákům ve věku 6-19 let. Nabízí zdarma filmy pro školní projekce ve školách, v kinech a jinde. Specifikem projektu je zaměření na umělecké filmy a využití metodiky Cinémathèque française. Představíme nabídku filmů a metodiku CinEd. Projekce filmu Duch úlu doprovodí analýza vybraných částí a ukázka metod práce pro děti a mládež. Lektoři: David Čeněk a Martina Voráčková.

Více na www.cined.cz
Registrace k semináři
Pozvánka

Odborný program ZFF - Film Industry 2017 probíhá na těchto místech: 

Kongresové centrum: nám. T. G. Masaryka 5556
Kulturní institut Alternativa: Osvoboditelů 3778
UPPER: Nad Ovčírnou 3685, budova U11 UTB

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.