30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Děti bez hranic ¿

Advisory board Safer Internet Centra

Út 31.05 | 13:00, Kongresové centrum

13.00-17.00, Kongresové centrum Zlín, malý sál

Program:

13.00-15.00
Čestmír Strakatý povede rozhovor se třemi zajímavými hosty, tématem budou dezinformace. Jak nás dezinformace ovlivňují, jak je poznat a jak se jim bránit?
Hosté:
Ivan Bartoš (předtočený rozhovor), místopředseda vlády Petra Fialy pro digitalizaci, ministr pro místní rozvoj
Petr Nutil je český žurnalista, grafik a autor literatury faktu. V roce 2015 založil web Manipulátoři.cz
Roman Máca je projektový manažer a analytik pro oblast bezpečnosti s důrazem na problematiku mediální a ICT v
Institutu pro politiku a společnost

15.10–15.40
Hrou proti kyberšikaně – DigiStories: Nela (JSNS)
Velká část života dětí se přesunula do on-line prostředí. Skryti za přezdívkami se mohou stát kýmkoliv, neomezeně chválit i urážet. Jenže hranice mezi vtipem a kyberšikanou je tenká. Jak se dá kyberšikaně bránit? A jak toto citlivé téma otevřít ve výuce? Výuková videohra DigiStories: Nela realisticky ukazuje průběh kyberšikany, vtáhne žáky do děje a umožní jim pochopit podobu i následky kyberšikany prostřednictvím vlastního prožitku.

15.40–16.30
Prezentace projektu Commander
Mezinárodní divadelní soubor Farma v jeskyni v koprodukci s Centrem současného umění DOX a ve spolupráci s partnery vytvořil projekt s názvem Commander, který je zaměřený na nebezpečí on-line radikalizace dětí a dospívajících. Projekt je inspirován novinovou zprávou z roku 2020, kdy estonská policie dopadla vůdce mezinárodní neonacistické on-line organizace – pod profilem Commander se skrýval teprve třináctiletý chlapec.
Rozsáhlý projekt vedle workshopů zahrnuje divadelní představení, umělecký film s dětskými herci, výstavní instalaci a edukační videa vytvořená ve spolupráci s O2 Chytrá škola. Prezentace představí umělecký projekt Commander, problematiku on-line radikalizace dětí a dospívajících a připravované preventivní workshopy pro děti.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.