30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Výstavy

Zlín, film a čas 26/5

Čt 26.05 | 09:00, Vzdělávací komplex UTB - U18

9.00-20.00, Vzdělávací komplex UTB - U18, venkovní výstava

Na osmi interaktivních panelech, které jsou umístěny na chodnících v okolí budovy UTB U18, se představuje časová osa historie filmu ve Zlíně včetně výrazných osobností, které vznik a rozvoj filmování ve Zlíně výrazně ovlivnily. Pod symbolem AR – rozšířené reality se ukrývají dobové reklamní spoty na produkty firmy Baťa, promo spoty a další zajímavosti. Součástí výstavy jsou i dva interaktivní panely s názvem Velké kino a čas, které jsou umístěny v parku pod hotelem Zlín.

Velké kino a čas
Před 90 lety postavily Baťovy pomocné závody na náměstí Práce ve Zlíně největší kino v Evropě s kapacitou přes 2500 sedadel – Velké kino. Jeho stručnou historií provází výstava fotografií na dvou interaktivních panelech, které jsou umístěny v klidové zóně pod hotelem Zlín. Pod pohybovým čidlem panelů se ukrývá zajímavé vyprávění o osudech Velkého kina a pod symbolem AR také dobové filmové dokumenty. Tyto panely jsou součástí výstavy Zlín, film a čas.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.