30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Zámecká zóna opět bude patřit všem TEENS

10. května 2024

Zlínský zámek a jeho přilehlé okolí je během festivalu i letos otevřené speciálně teenegerům. Během dne jsou vítáni především všichni mezi 11 - 20 lety, k večeru je program přizpůsobený i starším návštěvníkům. Koho zde ale určitě letos nepotkáte jsou rodiče s malými dětmi.

Mladí lidé tady najdou program sestavený dramaturgy přímo pro ně: filmy, hudbu, zajímavé osobnosti, virtuální realitu, atraktivní workshopy a zábava až do pozdních nočních hodin. Nebude opět chybět talk show „Život je takovej“ nebo oblíbený party stan. 

Super biják

Co byste rozhodně měli vidět, když je vám …náct? Naši dramaturgové opět připravili výběr deseti nejlepších snímků, hledejte je v sekci TOP TEEN TEN a přijďte si je užít.

   

Talk‘s a další setkání s hvězdami

Jaké to je, když osud připraví na cestě životem těžké překážky? Může se člověk odrazit ode dna, začít znovu a dosáhnout úspěchu? Nad těmito i jinými otázkami se v rámci pořadu „Život je takovej“ potkají s Filipem Tellerem a Petrou Pifkovou třeba Petr Švancara, Petr a Matěj Formanovi, Šárka Strachová, Viktor Tauš, Eva Vrabcová Nývltová nebo hudebníci z The Tap Tap.

Kdo by měl zájem zúčastnit se natáčení podcastu historika Michala Stehlíka a novináře Martina Gromana na téma „Děti a politika“, zapište si do diáře sobotu 1. června od 18.30.

V závěru festivalu si rozhodně nenechejte ujít setkání s herci a tvůrci komediálního seriálu Sex O' Clock, kteří budou k dispozici na autogramiádě, ale také společně s diváky budou mluvit o některých palčivých tématech dnešní doby. Připravený bude i speciální tematický fotokoutek.

   

Rozjeďte to na koncertech a v party stanu

Na pódiu u zámku se každý večer můžete bavit se známými i lokálními kapelami. Zahrají zde třeba Adam Mišík, Pam Rabbit, Niemandi, Prago Union, Franc Alpa a Kaczi.

Sobota 1. června bude věnována mladým nadějným hudebníkům, kteří se představí v rámci společného projektu Krajského parlamentu dětí a mládeže a Zlín Film Festivalu během Noci studentských kapel. Na stagi před zlínským zámkem se vystřídá hned osm interpretů ze Zlína i okolí. Ti přijdou zahrát nejen svým fanouškům, ale i všem, kteří chtějí zažít večer, jaký Zlín zatím nepoznal. Než ovšem dostanou mladé kapely prostor, vyhlásí na pódiu UNICEF nominace svého projektu "Dítě Česka 2024" za přítomnosti vyslance dobré vůle UNICEF, legendy New Jersey Devils Patrika Eliáše.

Každý večer až do pozdní noci se v party stanu představí ti nejlepší tuzemští DJ´s . Nebude chybět ani klasik české disco scény Martin Hrdinka, který se představí během diskotéky Českého rozhlasu v úterý 4. května.

Ze zákulisí filmařiny

Jak využít mobil jako trikovou kameru nebo si natočit záběry 360°představí filmové a animační dílny AEROŠKOLY.  Jakým způsobem vznikají ruchy ve filmu zase odhalí workshopy se STUDIEM BEEP.

Vydejte se do VR světa

Chcete zasednout do kokpitu supersportu a prohnat se po Masarykově okruhu v Brně nebo vyřešit puzzle v mixované realitě VR hry CUBISM? I to si na zámku můžete během festivalu vyzkoušet díky VR LAND HERNĚ

Zábava pro sportovní fanoušky 

Bavit se v průběhu celého festivalu ovšem můžete i v Olympijské teens zóně, kde zjistíte víc o nadcházejících olympijských hrách, seznámíte se oblečením z olympijské kolekce nebo otestujete své znalosti na mega zvětšenině hry Desítka.

  

Připraveno je v této zóně však ještě mnohem víc, kompletní program v Sadu Svobody u naleznete zde




Kam dál