30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Československá kinematografie: Filmy mého dětství

Rozmarné léto (1967) 12

Československo | 1967 | 74 min.

Poetický příběh se odehrává v říčních lázních Krokovy Vary na slezské řece Orši. Majitel malé osvěžovny, požitkářský Antonín Důra, tráví deštivé červnové dny rozkošnicky malicherným pseudofilozofováním ve společnosti svých přátel – introvertního, idealistického abbého Rocha a racionalistického majora Huga. Rozruch do života lázeňských povalečů vnese kočovný kouzelník Arnoštek se svou asistentkou Annou. Trojice okouzlených stárnoucích mužů marně pokouší získat srdce krásné dívky. Antonínova manželka Kateřina je zase očarována mladým Arnoštkem…

ZeměČeskoslovensko
Rok1967
Délka74 min
Věková skupina12
Režie Jiří Menzel
Scénář Václav Nývlt, Jiří Menzel
Kamera Jaromír Šofr
Hudba Jiří Šust
Střih Jiřina Lukešová
Kontakt Národní filmový archiv

Biografie

Jiří Menzel (1938) Režisér, scenárista i herec. Absolvoval FAMU. Debutoval oscarovým snímkem Ostře sledované vlaky (1963). Jeho již klasická filmová díla získala uznání, připomeňme např. díla Skřivánci na niti (1969), Postřižiny (1980), Vesničko má středisková (1984) či Obsluhoval jsem anglického krále (2006).

Přátelství, Láska, Komedie, Literatura

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.