30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Boj s obry (2017) 13

USA, Velká Británie | 2017 | 106 min.

Příběh teenagerky, která se vyrovnává s těžkostmi školního a rodinného života únikem do fantaskního světa kouzel a monster. Život není pro mladou Barbaru jednoduchý – je vzpurná a předčasně vyspělá, co má na srdci, to i na jazyku. Coby outsider žije ve svém imaginárním světě postav z fantasy hry Dungeons & Dragons. Doma ztěžuje život starší sestře Karen, která má na starosti nejen ji, ale také jejich bratra. Barbařino stále znepokojivější chování upoutá pozornost školní psycholožky. Barbara, která se do svého světa utíká před ztrátou a šikanou, začne své představy potkávat i v reálném životě. Roste v ní posedlost, která jí nedá pokoj a kterou čte jako své poslání – zabíjet obry. Konfrontovat démony ale bude schopna, až když se podívá pravdě do očí a překoná své vnitřní strachy.

ZeměUSA, Velká Británie
Rok2017
Délka106 min
Věková skupina13
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Anders Walter
Scénář Joe Kelly
Kamera Rasmus Heise
Hudba Laurent Perez Del Mar
Střih Lars Wissing
Kontakt The Festival Agency

Biografie

Anders Walter (1978) Dánský scenárista a režisér. Jeho krátkometrážní hraná tvorba přinesla oceňované snímky 9 metrů (9 Meter, 2012), Katuša (Katuscha, 2014) a Helium (2013), ze který získal Oscara. V celovečerním formátu debutoval fantazijním dramatem Boj s obry (I Kill Giants, 2017).

Přátelství, Rodina, Škola, Drama, Fantazy, Dospívání, Týmová práce, Nemoc, Akce a dobrodružství, Empatie, Nadpřirozeno

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.