30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Československá kinematografie: Filmová hudba

Lotrando a Zubejda (1997) 6

Bulharsko, Česká republika, Francie | 1997 | 99 min.

Když starý lopežník Lotrando zjistí, že mu z jeho syna vyrostl pěkný, ale nevzdělaný mladík, pošle mladého Lotranda k řádnému vychování do kláštera. Chlapec mezi mnichy zjemní, nicméně jako poslušný syn pak svému umírajícímu otci slíbí, že převezme jeho řemeslo. Když se duše starého arcilotra odebere do pekla, nastanou mladému Lotrandovi těžkosti: jako slušně vychovaný člověk není schopen nikoho obrat. Naštěstí potká drvoštěpa Drnce, se kterým se omylem dostane až k sultánovi, aby vyléčil solimánskou princeznu. Místo léčby však princezna „onemocní“ láskou k Lotrandovi…

ZeměBulharsko, Česká republika, Francie
Rok1997
Délka99 min
Věková skupina6
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Karel Smyczek
Scénář Zdeněk Svěrák, Karel Smyczek
Kamera Jan Malíř
Hudba Jaroslav Uhlíř
Střih Zdeněk Patočka
Kontakt Česká televize

Biografie

Karel Smyczek (1950) Scenárista a režisér. Ve své tvorbě často tematizuje dospívající a mladé lidi. Debutoval dramatem Housata (1979), zaujal snímky Sněženky a machři (1982), Proč? (1987) či pohádkou Lotrando a Zubejda (1996). Pro TV režíroval mj. seriály Bylo nás pět (1994), Místo nahoře (2002) či Špačkovi v síti času (2013).

Přátelství, Láska, Komedie, Hudba, Pohádka

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.