30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Na stejné notě (2016) 12

Francie | 2016 | 89 min.

Dvanáctiletá talentovaná violoncellistka a vynikající studentka Marie má tajemství, o kterém nikdo ve škole neví. Trpí degenerativním onemocněním očí. Rodiče chtějí, aby se léčila ve špičkovém zdravotnickém zařízení, ale Marie chce dokončit školní rok a zúčastnit se přijímacího řízení na prestižní hudební akademii. Victorovi, kterému se Marie líbí a který se potýká se studijními neúspěchy, Marie nabídne doučování, které přeroste v silné přátelství. Po čase se Marie o svém zdravotním problému Victorovi svěří. Společně vymyslí plán – Victor jí pomůže utajit zhoršující se zrak před spolužáky, a ona bude moci dokončit školní rok a zúčastnit se přijímaček.

ZeměFrancie
Rok2016
Délka89 min
Věková skupina12
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, české
Režie Michel Boujenah
Scénář Michel Boujenah, Alfred Lot
Kamera Vincent van Gelder
Hudba Philippe Jakko
Střih Amandine Stelletta
Kontakt Gaumont

Biografie

Michel Boujenah (1952) Francouzský herec, scenárista a režisér tuniského původu. Začínal v divadelním prostředí, později se prosadil ve filmu a TV včetně seriálů a ztvárnil desítky rolí. Jako režisér se uvedl celovečerní komedií Otec a synové (Père et fils, 2003), ve stejném žánru natočil další snímky Tři kamarádi (Trois amis, 2007) a Na stejné notě (Le coeur en braille, 2016).

Přátelství, Hudba, Správná rozhodnutí, Týmová práce, Empatie, Vztahy, Vzdělání

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.