30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Brundibár - Mosty přes čas a prostor (2016) 12

Rakousko | 2016 | 88 min.

V září 2015 se dvaadvacet studentů hudební školy Wiener Neustadt vydalo do bývalého terezínského ghetta. Právě tady byla původně dětská opera Brundibár poprvé uvedena, proto zde chtějí nastudovat vlastní interpretaci tohoto hudebního díla. Je jim mezi dvanácti a čtrnácti lety – stejně jako dětem, které operu v ghettu za 2. světové války hrály. Historie města je stále hmatatelná. Při setkání s pětaosmdesátiletou Evelinou Merovou, která byla jako třináctiletá svědkyní událostí roku 1943, se dětem dostane následujícího vzkazu: „Nedovolte, aby vás někdo manipuloval. Poslouchejte své svědomí. Dvakrát se zamyslete. Lidské hodnoty spočívají uvnitř člověka, nikoliv v tom, jak vypadá.“

ZeměRakousko
Rok2016
Délka88 min
Věková skupina12
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Arno Aschauer
Scénář Arno Aschauer
Kamera Ella Esque, Arno Aschauer, Fritz Zorn
Hudba Hans Krasá
Střih Patrick Spanbauer, Fritz Zorn
Kontakt Institut für Film & Systemisches Storytelling

Biografie

Arno Aschauer (1953) Rakouský scenárista, režisér i žurnalista. Dlouhodobě se věnuje pedagogické činnosti zejména v oblasti scenáristiky a lektoringu pro filmové tvůrce a herce. Je uměleckým ředitelem Institutu SystemiKinema ve Vídni. Pracoval v TV prostředí a vyučoval na univerzitě. Režíroval např. snímek Brundibár – mosty napříč časem a prostorem (Brundibár – Brücke über Zeit und Raum, 2016).

Lidská práva, Historie, Dokument, Válka

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.