30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Abulele (2015) 10

Izrael | 2015 | 96 min.

Rodina malého Adama se pokouší vyrovnat se smrtí jeho bratra, který zemřel při autonehodě. Adam se cítí zodpovědný za bratrovu smrt a je také velmi osamělý. Vše se změní, když ve sklepě jejich domu objeví obrovskou, chlupatou a prastarou příšeru Abulele. Místní legendy o nich říkají, že jsou velmi nebezpečné, ale ukáže se, že jsou to přátelské a hravé bytosti. Abulele a Adam se rychle stanou nejlepšími přáteli. Abulele pomůže chlapci poradit si se spolužáky, kteří jej šikanují a dokonce i přelstít otravného učitele. Po jeho novém příteli však jde speciální vojenské komando, které chce příšeru za každou cenu zajmout. Adam se rozhodne Abulele zachránit a navrátit ho jeho pravé rodině. Aby se mu to podařilo, musí nechat svou minulost za sebou a uvědomit si, že pokud někoho miluje, nikdy není sám.

ZeměIzrael
Rok2015
Délka96 min
Věková skupina10
JazykHebrejština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Jonathan Geva
Scénář Jonathan Geva
Kamera Giora Bejach
Hudba Frank Ilfman
Střih Omer Zaitman
Kontakt Epic Pictures

Biografie

Jonathan (Yoni) Geva (1980) je izraelský filmový tvůrce a umělec v oblasti vizuálních efektů. Pochází z Jeruzaléma, žije však v Tel Avivu, kde na místní univerzitě vystudoval filmovou školu. Jeho krátký absolventský film 1:0 (2009) získal několik mezinárodních ocenění. Geva natáčí reklamní snímky a interaktivní video projekty, zabývá se také animací a vývojem možností interaktivního vyprávění příběhů. Debutuje celovečerním autorským fantazijním filmem Abulele (2015).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.