30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumenty

Ta naše mládež (2014) 14

USA | 2014 | 77 min.

Teenageři tady vždycky nebyli. Pojetí adolescence se vyvinulo až později. Z chaosu, ve kterém se kulturní krajina ocitla během průmyslové revoluce a z následné propasti, která se prohloubila mezi dospělými a mládeží, se postupně zformoval koncept nové generace. A na tom, jestli šlo o americká poblázněná „Ptáčata“ (Flappers), horlivé „Sub-debs“, německé „Děti swingu“ či fanatické „Hitlerjugend“ vůbec nezáleží – prostě nový koncept mládeže byl na světě. Všem bylo sladkých -náct. Film je hypnotickým vhledem do vzniku kultury mladé generace od konce 19. století do první poloviny 20. století, doplněným o koláže z historických záznamů, natočených portrétů a deníků.

ZeměUSA
Rok2014
Délka77 min
Věková skupina14
JazykAngličtina, Němčina
TitulkyAnglické, české
Režie Matt Wolf
Scénář Jon Savage, Matt Wolf
Kamera Nick Bentgen
Hudba BRADFORD COX
Střih JOE BESHENKOVSKY
Kontakt The works film group

Biografie

Matt Wolf (1982) je americký dokumentarista, producent a začínající scenárista. Absolvoval filmovou školu na Newyorské univerzitě. Spolupracoval s mnoha prestižními kulturními organizacemi, TV či mediálními společnostmi, např. Whitney Muzeem, PBS, Sundance Channel či New York Times. Režíroval krátké i celovečerní dokumenty, z nichž největší ohlas a řadu cen mu přinesl snímek Divoká kombinace: Portrét Arthura Russella (Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell, 2008).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.