30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Malý duch (2013) 8

Německo, Švýcarsko | 2013 | 92 min.

Malý duch žije na hradě Eulenstein. Probouzí se vždy přesně jednu hodinu po půlnoci. Jenže by rád aspoň jednou viděl svět za bílého dne. Jedné noci se do hradu vypraví děti Karl, Hannes a Sophie a narazí zde na ducha. A ten se příštího dne probudí až ve dvanáct – ne však v noci, ale v poledne! Jeho radost zmizí ve chvíli, kdy jej první paprsky slunce promění v černý přízrak, kterého se místní obyvatelé děsí. Je pronásledován policií a tak požádá děti o pomoc. Ty zjistí, že každý duch se řídí jinými hodinami. Během každoroční inspekce byly hodiny na radnici posunuty o dvanáct hodin, a proto se malý duch probouzel během dne. Karl zařídí správné nastavení hodin a náš malý duch se pak konečně může vrátit domů.

ZeměNěmecko, Švýcarsko
Rok2013
Délka92 min
Věková skupina8
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Alain Gsponer
Scénář Martin Ritzenhoff
Kamera Matthias Fleischer
Hudba Niki Reiser
Střih Mike Schaerer
Kontakt ARRI Worldsales

Biografie

Alain Gsponer (1976) je švýcarský scenárista a režisér. Pracoval jako novinář, později absolvoval studia režie na Filmové akademii Baden-Württemberg krátkým dramatem Kiki + Tiger (2003), kterým zaujal. V celovečerním formátu debutoval úspěšným snímkem Rose (2005). Dále je podepsán pod filmy Bummm! (2006), Lila, Lila (2009) či Poslední Weynfeldt (Der letzte Weynfeldt, 2010), který je jeho TV realizací. Spolupracuje též na seriálové TV tvorbě.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.