30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Bibi & Tina (2014) 10

Německo | 2014 | 101 min.

Hubatá čarodějnice Bibi Blocksbergová a její nejlepší přítelkyně Tina jsou na svých koních Amadeovi a Sabrině neporazitelným jezdeckým týmem. Ale letos v létě je před nimi na farmě Martinshof několik těžkých úkolů – krásná a intrikánská Sophia von Gelenberg pase po příteli Tiny, Alexovi von Falkensteinovi, a zákeřný obchodník Hans Kakmann se snaží dostat hříbátko se snaží dostat Socke – hříbátko hraběte Falka von Falkenstein. Když to však Bibi se svými dobře míněnými kouzly přežene, dvě nerozlučné kamarádky se dostanou do střetu. Na velkém dostihu v zámku Falkensteinů tak Bibi ani neví, za koho má vlastně bojovat. V sázce je jak hříbě Socke, tak přátelství s Tinou.

ZeměNěmecko
Rok2014
Délka101 min
Věková skupina10
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Detlev Buck
Scénář Bettina Börgerding & Detlev Buck
Kamera Marc Achenbach
Hudba Ulf Sommer, Peter Plate, Daniel Faust
Střih Dirk Grau
Kontakt Beta Cinema GmbH

Biografie

Detlev Buck (1962) je německý scenárista, režisér, producent a herec. Vystudoval Německou filmovou a TV akademii v Berlíně. Prosadil se již krátkým snímkem Nejdřív práce a pak co? (Erst die Arbeit und dann?, 1982), později se úspěšně uvedl komedií Králíci (Karniggels, 1991), jíž debutoval. Z jeho posledních realizací připomeňme filmy Drsňák (Knallhart, 2006), Kamkoliv půjdeš (Same Same But Different, 2009) či Vyměřování světa (Die Vermessung der Welt, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.