30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Rytíř Zrezivělý (2012) 8

Německo | 2012 | 85 min.

Království Šrotákova je kouzelný světem, kde se prolínají světy strojů, lidí a zvířat. Všichni jsou vyrobeni z kovového šrotu a všechno žije! Koně mají motory stejně jako motocykly, topinkovače mají svou armádu a šroubováky mají vlastní názory. V této říši, které vládne král Olověná noha, žije v chátrajícím a rezavějícím hradu rytíř Zrezivělý společně se svým věrným dráčkem Colem a věrnou přítelkyní, slečnou Bo, kterou bere až příliš samozřejmě. Rytíř Zrezivělý právě prožívá své životní dobrodružství. Jen co se mu splní sen o vítězství na velkém turnaji, je falešně obviněn z krádeže. Když přijde o svůj hrad i čest, rozhodne se získat zpět nejen je, ale také srdce své dívky. Dokáže porazit zlého prince a zachránit království?

ZeměNěmecko
Rok2012
Délka85 min
Věková skupina8
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Thomas Bodenstein
Námět Mark Slater, Gabriele M. Walther
Scénář Mark Slater, Gabriele M. Walther
Kamera Hubert Weiland, Nina Wels
Hudba Felix Janosa, Andreas Grim
Střih Anton Margraf, Martin Reimers
Výtvarník Thomas Bodenstein, Hubert Weiland
Hlavní animátor Nina Wels
Prodej práv do zahraničí Caligari International
Adresa Reisingerstraße 5, 80337 Munich
Telefon/Fax 0049 (0)89 54089511
E-mail m.woyack@caligari-film.de
Produkce Ritter Rost
Kontakt Caligari International

Biografie

Thomas Bodenstein je německý režisér a producent. Dlouhodobě působí v produkční společnosti Cagliari, kde má na starost filmy pro děti a mládež. Stál u zrodu mnoha úspěšných celovečerních animovaných snímků. Sám režíroval filmy Měsíční medvídek a jeho kamarádi (Der Mondbär: Das große Kinoabenteuer, 2008) a nejnověji Rytíř Zrezivělý (Ritter Rost - Eisenhart & voll verbeult, 2013). Natočil také několik epizod TV seriálu Měsíční medvídek (Der Mondbär, 2009).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.