30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro děti

Čestné pionýrské (2012) 8

Rusko | 2012 | 99 min.

Příběh se odehrává v 70. letech dvacátého století v malém ruském městečku. Dva školáci Dima a Míša najdou opuštěnou fenku Savu. Protože Sava jednomu z nich zachrání život, chtějí si ji nechat. Rodiče se tomu však brání a sledem nešťastných náhod se fenka ocitne v útulku pro zaběhnuté psy. Chlapci ji musejí vykoupit, než se jim ale podaří sehnat peníze, Savu odveze zlý překupník s kožešinami... Začíná tak dobrodružství o záchranu milovaného pejska, které je i zkouškou přátelství obou chlapců.

ZeměRusko
Rok2012
Délka99 min
Věková skupina8
JazykRuština
TitulkyAnglické, simultánní překlad d
Režie Alexandr Karpilovskij
Námět Michail Seslavinskij
Kamera Mikhail Milashin
Hudba Maksim Koshevarov
Produkce Vladimir Esimov, Film Programme XXI Century
Kontakt Film Programme XXI Century

Biografie

Alexandr Karpilovskij (1964) je ruský scenárista režisér a herec. Vystudoval lékařství na Ruské státní univerzitě a působil jako traumatolog. Později absolvoval Ruskou univerzitu divadelního umění GITIC a kurzy filmových spisovatelů a režisérů. Jeho režisérská tvorba zahrnuje celovečerní i TV filmy a TV seriály, např. Sněžný anděl (2007), Přízeň osudu (2010), Můj kapitán (2012) či Čestné pionýrské (2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.