30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro mládež

Dotek světla (2012) 14

Hong Kong, Čína, Taiwan | 2012 | 110 min.

Příběh o inspiraci, nových objevech a lásce. Nevidomý Yu Siang se narodil venkovské rodině na Tchaj-wanu. Na svůj věk je velmi zvídavé a předčasně vyspělé dítě. Hmat a zvuk jsou pro něj vším. Díky lásce své matky a podpoře rodiny vyrůstá bez pocitu jakékoliv bariéry. To se ale mění v okamžiku, kdy od rodiny odchází, aby studoval na univerzitě. Čelí skutečnému světu, ve kterém se musí porovnávat se zdravými studenty. Brzy mu zkříží cestu krásná, ale frustrovaná obchodnice se studenými nápoji Jie, která sní o kariéře tanečnice. Její každodenní zápasy s tvrdou realitou života končí bezradně. Neohrožené odhodlání Yu Sianga a jeho věčný optimismus a vnitřní klid Jie inspirují k pevnému rozhodnutí nevzdat se svého snu.

ZeměHong Kong, Čína, Taiwan
Rok2012
Délka110 min
Věková skupina14
JazykMandarin
TitulkyChinese, English, Czech
Režie CHANG Jung-Chi
Scénář LI Nien-Hsiu
Kamera Dylan Doyle
Hudba WEN Tzu-Chieh, HUANG Yu-Siang
Střih LI Nien-Hsiu
Výtvarník WU Rou-Yun
Produkce Jet Tone Films, Sil-Metropole Organisation Limited
Kontakt Fortssimo Films

Biografie

Chang Jung-Chi (1980) patří mezi neslibnější režiséry z Tchaj-wanu. Vystudoval Školu aplikovaného mediálního umění na Národní tchajwanské umělecké univerzitě. Spolurežíroval dokumentární film Moje fotbalové léto (My Fotball Summer, 2006), kterým se prosadil na mnoha festivalech, úspěšným se stal také jeho krátký absolventský snímek Konec tunelu (The End of the Tunel, 2008). Drama Dotek světla (Touch of the Light, 2012) je jeho celovečerním debutem.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.