30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž filmů pro děti

Pee-Wee: Zima, která změnila můj život (2012) 10

Kanada | 2012 | 122 min.

Po matčině tragické smrti se vydává dvanáctiletý Janeau Trudel, ledabylý hráč hokeje, s otcem za novým začátkem do města Mont St-Hilaire. Zde se spřátelí s talentovanou a odhodlanou brankářkou jeho nového týmu Julií. Dívčiným jediným přáním je zúčastnit se největšího turnaje pro stejně staré hráče, Pee-Wee mezinárodního turnaje města Quebeku. Některým spoluhráčům se nová posila do týmu v podobě Janeau nezamlouvá, a to zejména kapitánovi týmu Joeymu, který je pod neustálým negativním tlakem svého otce. Podaří se trenérovi - dobrákovi se zlatým srdcem - dovést tým k vítězství nad silným ruským týmem i přes veškeré spory a závisti, které musí v šatně řešit?

ZeměKanada
Rok2012
Délka122 min
Věková skupina10
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, simultánní překlad d
Režie Éric Tessier
Scénář Emmanuel Joly, Jean-Sébastien Poirier, Martin Bouchard
Kamera Bernard Couture
Hudba Christian Clermont
Střih Alain Baril
Produkce Christal Films Production, Les Productions Vidéofilms Ltée, Vélocité International
Kontakt EOne Entertainment

Biografie

Éric Tessier je kanadský scenárista a režisér. Absolvoval filmová studia na Univerzitě Concordia v Montrealu. Natáčel hudební klipy, TV reklamy a dokumenty, později zejména TV seriály – např. Povídačky (Rumours, 2006) či Sofie (Sophie, 2008). Jeho celovečerním debutem se stal úspěšný dramatický hororový snímek Na prahu (Sur le seuil, 2003), ve stejném žánru realizoval film Jilmová ulice 5150 (5150 Rue des Ormes, 2009). Dále např. režíroval komedii Prodáno (Vendus, 2004).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.