30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Já nejsem žádná rocková hvězda (2012) 14

Kanada | 2012 | 85 min.

Celovečerní dokument sleduje život kanadské klavíristky Mariky Bournakiové od jejích 12 do 20 let. Natáčel se v koncertních halách, hotelech a letištích různých koutů světa a dramaticky odkrývá dospívání ambiciózní a talentované klavíristky i důsledky její osmileté cesty za svým cílem. Film poskytuje vzácný a upřímný pohled do světa klasické hudby - světa, kde je žádoucí neuchopitelná alchymie oběti, talentu a štěstí. Marika hledá své místo a identitu v náročném prostředí. Jsme svědky jejího vývoje z dítěte v dospělou ženu, to vše na pozadí řady konfliktů, které musí překonat, aby se stala tím, kým je.

ZeměKanada
Rok2012
Délka85 min
Věková skupina14
JazykEnglish, French
TitulkyČeské
Režie Bobbi Jo Hart
Střih Howard Goldberg, Vincent Lacombat
Produkce Adobe Productions International
Kontakt Adobe Productions International

Biografie

Bobbi Jo Krals-Hartová je kanadská scenáristka, režisérka a producentka dokumentárních filmů. Svoji tvorbu představila krátkým snímkem Sesterské volání (A Calling to Care, 1997), který následoval středometrážní film Cvokhaus (Shrinkage, 2001). Spolu s Abby Jackem Neidikem natočila celovečerní dokument Ta prostě válí (She Got Game, 2003), který se prosadil v rámci mnoha festivalů. Samostatně debutovala snímkem Já nejsem žádná rocková hvězda (I Am Not a Rock Star, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.