30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny dánské kinematografie

Chyťte tu holku! (2002) 10

Dánsko, Norsko, Švédsko | 2002 | 87 min.

Nebezpečná mise dvanáctileté Idy, Sebastiana a Jonase je spojena s celou řadou překážek, ať už je to bankovní trezor ve výšce 30 metrů; tajné kombinace kódu, které je třeba rozluštit; zrádní strážní psi, které je třeba zdolat; psychotičtí hlídači, jejichž pozornost musí trojice odvést, anebo vedoucí pracovník banky, kterého musí oklamat. Nemluvě o adrenalinové honičce v motokárách s hromadou policajtů v zádech - a to vše úzkými uličkami města. S pomocí nejmodernější lezecké výstroje, několika vypůjčených motokár a dvou divoce bušících srdcí chlapců, kteří se snaží získat Idinu přízeň, se naše trio vydává na nejodvážnější bankovní loupež v historii Dánska.

ZeměDánsko, Norsko, Švédsko
Rok2002
Délka87 min
Věková skupina10
JazykDánština
TitulkyČeské
Režie Hans Fabian Wullenweber
Námět Hans Fabian Wullenweber, Nikolaj Arce, Erlend Loe
Scénář Nikolaj Arcel
Kamera Jacob Kusk
Hudba Magnus Dahlberg
Střih Miriam Norgaard
Produkce Nimbus Film
Kontakt Danish Film Institute

Biografie

Hans Fabian Wullenweber (1967) je scenárista a režisér. Absolvoval Dánskou národní filmovou školu, vzdělání si doplňoval v zahraničí. Spolupracoval na vývoji několika filmů, sám začínal krátkometrážní režií, natočil např. oceňovaný snímek Still Around (Udenfor, 2000). Etabloval se svým celovečerním rodinným filmem Chyťte tu dívku (Klatretosen, 2002), který získal přízeň diváků i řadu cen. Z dalších děl uveďme např. horor Cecilie (2007) či muzikál Bora Bora (2011).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.