30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Revoluce - Zachraňte lidstvo (2012) 12

Kanada | 2012 | 87 min.

Film je pokračováním dokumentu Roba Stewarta o žralocích (Sharkwater), jež je dobrodružstvím reálného život. Zobrazuje pokračování Stewartovy pozoruhodné cesty přes patnáct zemí v průběhu čtyř let. Stewart si uvědomí, že to nejsou pouze žraloci, kteří jsou smrtelně ohroženi, ale také lidstvo samo. Ve snaze odhalit pravdu a najít recept na záchranu ekosystémů, bez nichž lidstvo nepřežije, se vydává na život ohrožující dobrodružství. Přichází na to, že všechny naše činy jsou vzájemně propojeny a že degradace životního prostředí, úbytek druhů, okyselování oceánů, znečištění ovzduší a nedostatek potravin a vody snižují schopnost Země být člověku domovem. Co bude potřeba udělat, aby se směr, který si lidstvo určilo, změnil?

ZeměKanada
Rok2012
Délka87 min
Věková skupina12
JazykAngličtina
TitulkyAnglické
Režie Rob Stewart
Námět Rob Stewart
Scénář Rob Stewart
Kamera Rob Stewart
Hudba Duncan Forbes
Střih Rob Stewart
Prodej práv do zahraničí None
Adresa 71 Barber Greene Road
Telefon/Fax +14164450544
E-mail warrenneedler@gmail.com
Produkce Big Screen Entertainment
Kontakt Big Screen Entertainment

Biografie

Rob Stewart (1979) je kanadský biolog, fotograf a filmový dokumentarista. Vystudoval biologii na Univerzitě západního Ontaria. Již před tím se však věnoval podvodnímu fotografování. Několik let strávil na cestách, působil jako novinář a fotografiemi přispíval také do několika přírodovědeckých časopisů. Jeho úspěšná dokumentaristická filmografie zahrnuje celovečerní snímky Žraločí voda (Sharkwater, 2006) a Revoluce - Zachraňte lidstvo (Revolution - Save the Humans, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.