30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž evropských dokumentárních filmů pro děti a mládež

Inženýři ze základky (2020) 13

Polsko | 2020 | 52 min.

Filmové svědectví o tom, jak může jeden konkrétní člověk dramaticky změnit životy běžných teenagerů – a jak se takový dospělý může změnit pod vlivem svých žáků. Film o transformaci, nadchnutí se a trvalém pozitivním dopadu na přístup dítěte k učení a vůbec k životu. Po dobu tří let autoři sledovali hrdiny filmu v jejich nejdůležitějším období vývoje, tj. mezi dvanáctým a patnáctým rokem života. A v mnoha ohledech byl jejich vývoj atypický. Během první hodiny si totiž vyslechli, že mají své učebnice vyhodit. A jaké je jejich překvapení, když se mají tito dvanáctiletí kluci z malého polského města pokusit sestavit testovací modely solární plachetnice satelitu podle návrhu profesionálních inženýrů!

ZeměPolsko
Rok2020
Délka52 min
Věková skupina13
JazykPolština
TitulkyAnglické, České
Režie Aleksandra Skowron & Hanna Polak
Scénář Aleksandra Skowron & Mirosław Skowron
Kamera Magda Kowalczyk & Maciej Kozłowski
Hudba Jan A.P. Kaczmarek
Střih Izabela Pająk PSM
Kontakt Mediolia sp.

Biografie

Dokumentaristky z Polska. Skowronová studovala v Bruselu a Varšavě a působila jako novinářka; Polaková absolvovala filmový institut VGIK v Moskvě a zaujala např. snímkem Juliny sny (Nadejdą lepsze czasy, 2004). Obě spolupracují s TV a věnují se tématům spojených s dětmi.

Vzdělání, Dospělí a studenti, Škola, Technologie, Režisérka, Týmová práce, Dokument, Spolupráce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.