Zlín Fest Screen

Vítejte na naší streamovací platformě!

Představujeme Vám celoroční vzdělávací cyklus filmových projekcí určený výhradně školám. Žáci a studenti tak mohou se svými učiteli ve třídách sledovat filmy, které jim přinesou nejen radost a zábavu, ale pomohou jim rozšiřovat povědomí o okolním světě, rozvíjet estetické, sociální i morální cítění.
Ke každému filmu je zpracován pracovní list pro žáky a metodický materiál pro učitele, který slouží k hlubšímu seznámení se s filmem a k jeho využití ve výuce.
Filmy jsou uváděny v originálním znění s českými titulky.

Cena za jedno zhlédnutí filmu včetně didaktických materiálů je 200 Kč (včetně 21% DPH).

Film bude k dispozici na našem screeningovém portálu (odkaz níže) na základě kódu, který vám bude zaslán obratem po úhradě. Projekci filmů lze dle vaší potřeby přerušit a vrátit se k ní např. v následující vyučovací hodině.

Máte-li zájem zhlédnout film využijte kontakt:
Veronika Klementová
e-mail: veronika.klementova@zlinfest.cz
telefon: 724 351 096

Ukázka pracovního listu k filmu (tento film není součástí nabídky).

Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro pedagogy a rodiče
Hranice odvahy - pracovní listy k filmu - určeno pro děti

Přihlášení do screeningového portálu

HRDINOVÉ JSTE I VY

Cyklus filmů se jmenuje HRDINOVÉ JSTE I VY a uvede příběhy o odvaze, statečnosti, nebojácnosti či neohroženosti dětských a dospívajících hrdinů.

Aktuální kolekce

Mořská záře

Domien Huyghe, Belgie, Holandsko, 98 min, 12+

Dvanáctiletá Lena jezdí na skateboardu, poslouchá Angèle, je docela dobrá v plachtění a miluje oceán. Užívá si bezstarostné dětství u moře, s nohama ve vodě a hlavou v oblacích. Na své plachetnici bojuje s větrem a vlnami stejně vášnivě jako její otec na jeho rybářských výpravách. Jednoho dne se ale on a zbytek jeho posádky nevrátí. Někteří říkají, že to byla nehoda, jiní, že byl lehkomyslný. Lena si je jistá, že to nemohla být otcova chyba. Musel se setkat s gigantickým mořským tvorem, kvůli kterému se loď převrátila. Kdyby jen našla jeden rozhodující důkaz, mohla by se postavit své rodině i přátelům a dokázat, že se mýlili. Lenin vztek ji pohání ke zdolání jediného úkolu: dopadnout podvodní monstrum, které je podle ní odpovědné za katastrofu. Portrét dospívajícího člověka na pozadí smutku, který vychází z režisérovy vlastní zkušenosti, byl zahajovacím snímkem sekce Generation Kplus na letošním Berlinale.

Dancing Queen

Domien Huyghe, Belgie, Holandsko, 98 min, 12+

Svět dvanáctileté Miny, smolařky s mírnou nadváhou a silnými brýlemi, se obrátí vzhůru nohama, když do její školy nastoupí mladý hip-hopový tanečník Edwin alias ED WIN a ona se do něj bláznivě zamiluje. Když Edwin uspořádá konkurz pro novou taneční skupinu, Mina se bezhlavě přihlásí, protože je zaslepena láskou. Nějak si ale neuvědomí jednu zásadní věc: neumí tančit! Plná pochybností o sobě samé, avšak s podporou své temperamentní a moudré babičky a díky síle vlastního neutuchajícího nadšení se Mina vrhá do cvičení a zkoušení, jen proto, aby se mohla dostat do skupiny. Odváží se nakonec vykročit do neznáma a zůstane věrná sama sobě? Klasický, ale přesto originální příběh o dospívání, plný humoru a překvapivých zvratů, potěší nejen děti, ale i jejich rodiče. Pozitivně laděný snímek o důležitosti přátelství a odvaze nevzdávat se svých snů měl premiéru na letošním Berlinale.

Tajemství mého otce

Véra Belmont, Belgie, Francie, 74 min, 13+

„Bylo mi dvanáct let. Miloval jsem čokoládovou zmrzlinu a nenáviděl zelí. Byli jsme průměrná belgická rodina. Ale když jste se podívali zblízka, nebyli jsme úplně jako ostatní rodiny.“ Tak začíná vyprávění o své židovské rodině Michel Kichka, jenž vyvádí klukoviny s mladším bratrem Charlym, popichuje svou sestru, která se už nemůže dočkat, až zmizí rodičům z přísného dohledu, a odmlouvá mamince u stolu při společné večeři. Seznamuje nás s prostředím židovské komunity v belgickém městečku v roce 1959. Svým dětským nazíráním se také snaží přijít na to, co znamená, když se mluví o tatínkově pobytu ve válečném táboře. Co znamená číslo na jeho předloktí? Co ho vystrašilo při kontrole jízdenek ve vlaku? Co se dělo na místě zvaném Osvětim? Animovaný snímek přináší další z filmových reflexí tématu holokaustu, tentokrát podle autobiografického komiksu Michela Kichky Co jsem svému tátovi neřekl.

NEMUSÍŠ BÝT DOSPĚLÁK – BUĎ FILMAŘ!

Mnohým příznivcům Zlín Film Festivalu kroměřížský ANIMÁG už možná vstoupil do podvědomí. Celostátní soutěž animované tvorby dětí a mládeže ANIMÁG Kroměříž je pro každého nadějného tvůrce ve věku 6-19 let přímou otevřenou cestou, jak uvidět svůj snímek na velkém plátně kina. Za sedm let trvání soutěže jsme takto v kině uvedli již téměř 200 snímků vytvořených školáky z celého Česka. A je to zážitek, když vaše dlouho připravovaná animace, kterou znáte jen z displeje, rozzáří celé kino. Chcete si to sami ověřit a vyzkoušet?

ZVEME VÁS NA ZÁBAVNOU CESTU VSTŘÍC DALŠÍMU ROČNÍKU ANIMÁGA.

Můžete právě v tomto ročníku soutěže oslovit porotu natolik, že váš snímek doporučí k uvedení na přehlídkách pro veřejnost a navíc – budete se moci těšit, zda získáte ve své věkové kategorii nějakou cenu.

ANIMÁG TOTIŽ KAŽDÝ ROK ODMĚNÍ TY NEJLEPŠÍ ÚČASTNÍKY SOUTĚŽE KRÁSNÝM TABLETEM!  

Animag

Pojďte s námi do toho – jako jednotlivci, parta nebo i celá třída v rámci výuky výtvarky, češtiny a informatiky. Inspirujte se našimi radami a návody. ANIMÁG je vlastně zábavná cesta do velkého filmového světa přes klasickou tvořivou stop motion animaci. A PRÁVĚ TA KLASICKÁ ANIMACE – TO JE LEGRACE!

1. Část vaší cesty na filmové plátno

Podívejte se, jaké snímky se v jednotlivých kategoriích nominovaly díky bodovému ohodnocení odborné poroty na stříbrné plátno v roce 2023.

Kategorie 6-11 let ZŠ

Kategorie 6-11 let ZUŠ

Kategorie 15-19 let SŠ

Kategorie 11-15 let ZŠ

Kategorie 11-15 let ZUŠ

Kategorie 15-19 let uměl. školy

2. Zkuste se proklikat naší nápovědou a povzbuzením do vlastní animační práce

https://sites.google.com/ped-km.cz/animag-tvorime-spolu

3. Důležité je mít také časový harmonogram a vše pro úspěšné obeslání soutěže ANIMÁG Kroměříž.

Tedy všechny informaci právě zde pro vás:
www.animag-kromeriz.cz

A třeba právě váš snímek bude příští rok ten, co pobaví diváky nejvíce.
Těšíme se na to s vámi!