30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

KABINET FILMOVÉ HISTORIE

Stálá expozice ve 32. budově zlínských filmových ateliérů na Kudlově 

Kabinet filmové historie byl pro veřejnost otevřen 28. května 2016, na den přesně po 80 letech od dokončení stavby zlínských ateliérů v roce 1936, a mapuje dobu od vzniku ateliérů až po současnost. V expozici je k vidění řada originálních artefaktů, které hrály významnou roli v tvorbě i v životě zlínských filmařů, a to nejen Hermíny Týrlové a Karla Zemana. Návštěvníci si mohou prohlédnout celé scény z animovaných filmů tvůrců všech generací, dekorace, rekvizity, fotografie, výtvarné návrhy, pracovní pomůcky i osobní předměty tvůrců.  Vystavena je řada původních loutek z různých materiálů, včetně populárních postaviček z animovaných filmů od Ferdy Mravence až po Pata a Mata. Současně je zde prezentována i dobová filmová technika, a tak zde mohou návštěvníci spatřit například kameru držitele filmového Oscara Alexandra Hackenschmieda, nebo techniku, se kterou natáčeli na svých expedicích Hanzelka a Zikmund, až po ucelenou kolekci amatérské filmové techniky, kterou Kabinet filmové historie získal od soukromého sběratele Radomíra Koutka. 

  • Otevírací doba
    Pouze po telefonické domluvě +420 702 108 121
    Délka trvání prohlídky: cca 60 minut
    Prohlídky jsou vždy přizpůsobeny věkovému složení skupiny.
  • Ceník:
    Základní vstupné: 69 Kč
    Dítě do 15 let: 35 Kč
    ZTP: 35 Kč
    Skupina nad 10 osob: 49 Kč/os. 

 

Součástí stálé expozice Kabinetu filmové historie je i badatelská a publikační činnost na téma historie filmu ve Zlíně. Společnost Filmfest, s.r.o. (zřizovatel Kabinetu filmové historie) vydává publikace, které si návštěvníci mohou při prohlídce zakoupit. 

 

FA – KUDLOV 1, 2, 3, 4, 5 – Kudlovská stodola

Cena: 299 Kč/publikace
Pentalogie FA KUDLOV 1-5  1400 Kč

Publikace lze objednat i na dobírku na historie@zlinfest.cz, nebo také na našem e-shopu.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.