30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Umění a relax, Koncerty, Zábava pro dospělé, Zábava pro děti, Divadlo

Divadelní zóna Pegas Nonwovens 1/6

Pá 01.06 | 15:00, Divadelní zóna Pegas Nonwovens

15.00-24.00, Divadelní zóna Pegas Nonwovens, Park Komenského

Série divadelních a hudebních představení. Zónu jsme připravili ve spolupráci se ZUŠ zřizovanými Zlínským krajem pod hlavičkou sdružení ZUŠKA?ZUŠKA!
15.00-19.00 - Den dětí v Divadelní zóně

Program:

Velká stage:
15.00-15.30 - Ze swahoo band, ZUŠ Zlín - Jižní Svahy
16.20-16.55 - Kašpárek vypráví pohádky, Hoffmannovo divadlo Uherské Hradiště
17.45-18.25 - Kašpárkovy pohádky, Hoffmannovo divadlo Uherské Hradiště
19.00-21.00 Elixír a Halíbela - večerní divadelní představení pro velké i malé, Divadelní soubor ZUŠ Zlín

Malá stage:
15.40-16.05 - Broučci, ZUŠ Zlín - Malenovice
17.05-17.30 - Broučci, ZUŠ Zlín - Malenovice

Koma modul:
15.00-19.00 - Výtvarné dílny, ZUŠ Napajedla

Biograf - Retro zóna:

Po celou dobu festivalu ochutnávejte retro zákusky v RETRO kavárně. V historickém fotoateliéru si pořiďte památeční fotografii v dobových kostýmech. Zajímavé poznatky získáte z filmových přednášek o počátcích filmu okořeněných humorem, řadou příkladů a zapojením publika do děje. Následuje Biograf s promítáním němých filmů za podmanivého klavírního doprovodu. Večerní kabaret se každý večer představí v odlišném retro duchu, těšte se na rock´n´roll, jazz, swing, cimbálovku a další. Bude i portrétování.

RETRO - retro kavárna v altánu parku Komenského s nabídkou kávy, ledových čajů, koktejlů a sladkých „retro“ zákusků.

20.30-21.15 - Biograf - biograf pokračuje v konceptu loňského Filmového piana, kdy se budou každý večer od 20.30 v parku Komenského promítat němé filmy za klavírního doprovodu Michala Vilíma. Při příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a 120. let natočení prvních československých filmů Janem Kříženeckým bude mít promítání i okolní doprovodný program nádech první republiky - němé komedie z prvních dvou desetiletí 20. století (Byl první máj, Noční děs, Zlaté srdéčko, Roztržené foto a další).

21.30-23.30 - Večerní kabaret - Dundee & Friends (Malá stage)
Band v čele s Milošem Navrátilem – kytaristou, zpěvákem a songwriterem, sympatizujícím zejména s (převážně soudobým) západně-orientovaným hudebním děním a interpretačním přístupem. Playlist kapely se nachází na pomezí jednotlivých žánrů více či méně vzdálených od "klasického" mainstreamového pojetí; založeno na blues, místy s prvky pop/country/funk. Inspirováno interprety jako např. John Mayer, Keb’Mo’, Mark Knopfler, ale také Zdeněk Bína, a řadou dalších.

19.30-20.30 - Filmové přednášky:Free cinema
Jak vznikl film? přednášející: Tereza Cz. Dvořáková, Jiří Forejt
Bylo, nebylo. Jednoho dne, pět let před koncem 19. století, dva bratři – August a Louis Lumiérové – vynalezli film. A o Vánocích roku 1895 první filmy promítli prvním divákům. Ti byli moc nadšení a film se během krátké doby prosadil po celém světě… Ne, ne, ne! Tak to nebylo! Tedy, trochu bylo. Na této přednášce se vypravíme do doby před vznikem filmu a zjistíme, co vše se muselo stát, abychom dnes mohli chodit do kina. A víte, kdy byl natočen první český film? A kdo v něm hrál? A kde se promítal? A kdy na tom prodělal peníze? A víte, kdo byl první český komik a kdo byla první česká filmová hvězda?




Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.