30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Workshops, Zábava pro děti

Filmové workshopy 25/5

Pá 25.05 | 09:00, Festivalový zámek

9.00-19.00, Festivalový zámek - Sály filmových workshopů

FREE CINEMA
Festivalový zámek, Sál č. 1, místnost 128, 129

Pro školy: 9.00-13.00
Žáci si vyberou, zda budou chtít dělat kreslenou či pixelační animaci. Žáci se mohou také rozdělit na dvě části. Max. kapacita je 30 dětí. Dva bloky: po hodině a půl v 9.00 a 11.00
9.00-10.45 - jedna třída
11.00 - 12.45 druhá třída
Objednávky na lucie.mikelova@zlinfest.cz

Pro veřejnost: 14.00-19.00, vstupné 20,- Kč

Kreslená animace
Máte rádi kreslené filmy? A kreslíte rádi? Potom je tato animační technika, mimochodem jedna z nejstarších, přesně pro vás. Prosvětlovací destička, papíry, barevné tužky – jsme připraveni! A třeba se ukáže, že ve vás dřímá nový autor večerníčků. Stačí trocha trpělivosti a archy papíru pokreslené jednotlivými fázemi skoku tygra se po nasnímání změní v dobrodružný lov!

Pixilace
Kdo sní o tom, že bude moci létat, že jeho oblíbené hračky ožijí a šaty ho samy obléknou, může si splnit své sny právě touto animační technikou. Každý pohyb vyfotíme, a když se film rozběhne, věci i lidi ožijí úplně jinak než ve skutečnosti. Pixilace je přitom velice rychlá a jednoduchá animační technika. Pokud se nechcete pouštět do kreslení a ani v malování si nejste jistí, je pixilace právě pro vás. Stačí jen dobré nápady.

HAUTU
Festivalový zámek, Sál č. 2, místnost 105, 106

Pro školy: 9.00-13.00
Žáci budou rozděleni do tří skupinek, max. kapacita je 25 dětí. Dva bloky 9.00-11.00, 11.00-13.00.
Objednávky na lucie.mikelova@zlinfest.cz

HAUTU filmová dílna se bude věnovat workshopům na téma “how to make a film”. Třída bude na začátku workshopu rozdělena do tří skupin, kde každá z nich dostane téma, které bude po celou dobu se svým vedoucím zpracovávat. Témata se váží na lokace, které budou připravené na akční žánr, sci-fi žánr a reportáž. Každá skupina dostane přidělený orientační bodový scénář, který jim usnadní a urychlí počáteční fázi a to psaní a vymýšlení scénáře. Celý program bude moderovaný našim youtuberem Adamem Lyskem – alias Vidrailem. (Děti z workshopu odejdou se základními znalostmi o výrobě filmu).

Pro veřejnost: 14.00-19.00

Celé odpoledne budou probíhat workshopy pro veřejnost. Stejně jako v programu pro střední a základní školy bude možné si natočit krátký film v našich kulisách, tematicky vytvořených jako akční a sci-fi žánr. Další aktivity jako hry, videokoutek nebo nahlédnutí do střižen bude provázet Adam Lysek - alias Vidrail. Volné umělecké aktivity budou pro každého filmového fanouška!

STUDIO SCALA
Festivalový zámek, sál č. 3, místnost 222

Pro školy: 9.00-13.00
4.-6. třída, 30 dětí. Dva bloky 9.00-11.00, 11.00-13.00
Objednávky na lucie.mikelova@zlinfest.cz

Pro školní skupiny si Studio Scala připravilo krátkou exkurzi do tvorby animovaného filmu. Na připravených animačních stanovištích si žáci a studenti budou moci vyzkoušet techniku ploškové a loutkové animace. Hlavními hrdiny jejich animací se stanou postavy naší nedávné historie a postavy z filmových pohádek. Během krátké doby se tak účastníci budou moci seznámit se základními principy tvorby animovaných filmů i s různými technikami ruční animace.
Práce bude probíhat ve skupinách a výsledkem dílny budou krátké animované klipy, které Vám poté zašleme na e-mail.

Pro veřejnost: 14.00-19.00

Průchozí dílna ploškové a loutkové animace. Zajímavá Vás, jak vzniká animovaný film? A chcete si zkusit vyrobit vlastní? Studio Scala si pro Vás připravilo dílnu, kde se seznámíte s technikou ploškové a loutkové animace. V rámci dílny pro Vás budou připraveny plošné i trojrozměrné loutky z prostředí naší nedávné historie i z prostředí filmových pohádek. V případě zájmu si budete moci vyrobit i vlastní plošné loutky a ty následně rozpohybovat.
Při práci můžete pracovat samostatně, nebo být s kamarádem, či rodičem jako jeden tvůrčí tým. Výsledkem dílny budou krátké animované klipy, které Vám poté zašleme na e-mail.



Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.