30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Zábava pro děti, Workshopy

DŮM ČESKÉ TELEVIZE

Po 30.05 | 10:00, Festivalový zámek

10.00 - 19.00, Festivalový zámek

Unikátní objekt v barvách ČT Déčko, kde je pro vás každý den festivalu připraven zajímavý program a a vstup je samozřejmě zadarmo!!! Můžete mrknout třeba na výběr Déčkových pořadů a pohádek. Nechat se zadarmo vyfotografovat, prohlédnout si web Déčka, kde je kromě jiného čerstvě spuštěn herní komix o Karlu IV. nazvaný KIV, který kreslil výtvarník Matyáš Trnka (vnuk Jiřího Trnky). Každý den v 18 hodin budou dětem číst z knížek známé osobnosti především z řad herců (Jirka Mádl, Arnošt Goldflam, Josef Polášek nebo třeba režisér Jiří Strach, který přijde představit očekávané pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně!

Hlavně ale v sobotu poznáte Lichožrouty!!! Tak se jmenuje rodinný animovaný dobrodružný film o radostech a strastech zlodějů ponožek - Lichožroutů a jejich soužití s námi lidmi. Je podle bestselleru spisovatele Pavla Šruta a výtvarnice Galiny Miklínové, která pro vás na odpoledne připravila speciální dílny, kde si z ponožek vyrobíte vlastního originálního Lichožrouta – stavte se! Galina navíc bude od 18:00 číst z knížky Lichožrouti.

V Domě mají své místo také populární déčkové Zprávičky – tedy dětské zpravodajství ČT. V sobotu pro vás připravili moderátorskou dílnu! Moderátor Jakub Voříšek ji bude uvádět ve studiu Zpráviček v prvním patře Domu ČT. Dílna by měla být zábavná, vzdělávací a zároveň soutěžní, protože nejlepší účastníci pak budou uvádět aktuální díl Zpráviček, který se natočí odpoledne ve Zlíně. A kdo dílnu nestihne, může se aspoň podívat na studio, které bude v Domě ČT celý festival.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.