30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Umění a relax

KAVÁRNA POTMĚ

So 31.05 | 10:00, Náměstí Míru

10:00 - 20:00, sobota 31.5. – neděle 1.6., nám. Míru, Zlín

Kavárna vám nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do světa nevidomých. Ve zcela zatemněném prostoru o rozloze 6x12 metrů se o vás postará sehraný tým 12 nevidomých číšníků, barmanů, průvodců a hostesek. Dovedou vás ke stolu, připraví vám vyhlášenou černočernou kávu a vy si budete moci vyzkoušet, jaké to je vnímat svět bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů - zraku.

Originální projekt vznikl, aby představil nevidomé jinak. Je místem, kde se role vidících a nevidících na chvíli vymění. Místem, kde se můžete s plnou důvěrou spolehnout na umění lidí, kteří se ve tmě pohybují s nebývalou lehkostí - je pro ně každodenní samozřejmostí. Kavárna POTMĚ byla poprvé představena v roce 2006. Od té doby Světluška otevírá kavárnu vždy na několik týdnů v letních měsících. Kavárna POTMĚ měla tu čest přivítat mnoho vzácných hostů, například Václava Havla, režiséra Miloše Formana, šansoniérku Hanu Hegerovou, herce Viktora Preisse a mnoho dalších.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.