30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Koncerty

Free Fall

St 04.06 | 20:00, Open Air Plac

Free Fall je uherskohradišťská skupina hrající směs metalu, tvrdé muziky, rocku, ale i popu. Vznikla již v roce 1995 a prošla řadou personálních změn, z původního uskupení zůstal základní kámen zpěvák a bassák Jindra Hráček. Celou hudební smečku doplňuje dlouholetý kytarista Aleš Lenhart, bubeník Pepa Mareček, kytarista Mára Sikora a zpěvačka Sabina Francová. Rukopisu Free Fall dominují elektrické podklady, chytlavé melodie, kytarové rify a zajímavé vokály. Texty byly doposud zpívány anglicky, ale kapela udělala zlom v roce 2013, kdy poprvé natočila novou desku s názvem "PROTÍNÁM" v jazyce mateřském.

FREE FALL už mají docela zajímavé zářezy na pažbě v roli hostování před zahraničními hvězdami. Vidět jste je mohli třeba jako support WALTARI, GRAVE DIGGER, LEAVES EYES, LORDI, nebo nedávno se světovou symfo-metalovou kapel WITHIN TEMPTATION.

Má za sebou účinkování na největších festivalech jako jsou Masters of Rock, O2 Sázava Fest, Noc plná Hvězd, Vizovické Trnkobranní, BasinfireFest atd...

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.