30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Film Industry

Nové kino 2021 – Dětský film „doby covidové“

Pá 10.09 | 16:00, Kongresové centrum

16.00–19.00, Kongresové centrum, Malý sál

Jak během covidového lockdownu a po něm fungovaly filmy pro děti a mládež? Nahradil online svět kina? Budou ještě školky a školy chodit do klasických kin za zábavou a poučením? Na co se chodilo do kin nejvíce a kdo měl nejlepší kampaň? Budou ještě někdy děti v kinech?
Na semináři projektu Nové kino 2021, budou na tyto otázky svými prezentacemi odpovídat provozovatelé kin, ale také producenti, nebo zástupci distributorů.
Prezentace se zaměří mimo jiné na film Tomáše Polenského Smečka, který vstupoval do distribuce v době uzavření kin.

Nové kino je vzdělávací projekt primárně určený pro provozovatel kin. Každý rok se snaží najít aktuální témata a problémy filmového prostředí a nabídnout relevantní vzdělávací projekt, co do obsahu i formy. Forma se od počátku v roce 2012 posunula od pravidelných seminářů během celého roku, přes setkávání v kinech jednotlivých účastníků, až do současných velmi intenzivních setkání, která umožňují pružně reagovat na aktuální dění v "kinařské" branži.

Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.
Jazyk: čeština

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.