30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV doprovodného programu


Zpět

Sekce: Výstavy

Tomáš Hřivnáč - Malba, kresba, grafika

So 11.09 | 16:00, Galerie pod Radnicí

16.00-17.00, Galerie pod Radnicí

Tomáš Hřivnáč se narodil 1.11. 1959 v Praze a studoval na Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze (1979). Od roku 1999 je členem „Sdružení českých umělců grafiků HOLLAR“. Věnuje se především volné grafice, nejčastěji suché jehle. Stejně tak se vysloví často v lehkém akvarelu a společným jmenovatelem prací je smysl pro kresbu a její možnosti. Jeho světem je svět ženy a poetiky, která ji obklopuje a utváří. Grafické listy jsou jakoby záznamem okamžiků, v nichž se projeví záblesk akce, situace, gesta. I samotné názvy děl naznačují okamžitost a torzovitost situací (Naposled, Uhýbat, Stranou, Mimo aj.). Směrem k abstraktnosti míří jeho grafiky tam, kde opouští i tvář a konkrétnost osobnosti, aby zbyla jen linka, tvar a tomu odpovídající napětí.

Výstava potrvá od 7/9 do 22/9/2021.

Výstava Festivalové zastavení v Kafírně Galerie pod Radnicí

Výstava autorky Vlasty Švejdové
Vlasta Švejdová se narodila v Brně 22.7.1946. V letech 1960-1964 absolvovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Brně. Na počátku své umělecké dráhy se věnovala novinové ilustraci. Stala se kmenovou autorkou časopisu Dikobraz.V osmdesátých letech spolupracovala s Filmovým studiem Barrandov, kde natočila 7 kreslených filmů a jeden film pro Zlínské filmové studio.Ilustrovala více než 100 knížek určených převážně dětem. Pro děti napsala a ilustrovala dvě autorské knížky.V současné době se věnuje převážně olejomalbě a perokresbě určené spíše dospělým.
Je nositelkou ceny Pohádkový zvoneček. Uspořádala na 50 autorských výstav z toho několik v zahraničí.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.