30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Československá kinematografie: Filmy mého dětství

S tebou mě baví svět (1983) 8

Československo | 1983 | 82 min.

Tři otcové se stali obětí revolty svých manželek. Tradičně trávili týden na horské chatě jako tzv. pánskou jízdu. Tentokrát si ale chtějí užít i dámy, a tak otcové odjedou na hory s šesti dětmi od desíti do jednoho roku. Tři ješitní chlapi se změní v kluky a získávají den po dni srdce svých dětí, když jim na zasněžených stráních vymýšlejí bláznivé hry, aby se jich sami mohli účastnit. Jejich svérázná představa o péči a výchově se setkává s nadšením potomků. Matky, které nově nabytá svoboda těší jen pár dní, jsou ale po přepadové kontrole na horské chatě zděšeny…

ZeměČeskoslovensko
Rok1983
Délka82 min
Věková skupina8
Režie Marie Poledňáková
Scénář Marie Poledňáková
Kamera Petr Polák
Hudba Václav Zahradník
Střih Miroslav Hájek
Kontakt Národní filmový archiv

Biografie

Marie Poledňáková (1941) Scenáristka a režisérka. Vystudovala FAMU. Prosadila se v žánru rodinné komedie a prací s dětskými herci. Z její filmografie uveďme snímky Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977), Jak dostat tatínka do polepšovny (1978), S tebou mě baví svět (1982) či Jak se krotí krokodýli (2005).

Přátelství, Komedie, Děti s rodiči, Děti s rodiči

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.