30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Nejlepší ze všech světů (2017) 15

Rakousko | 2017 | 103 min.

Sedmiletý Adrian vyrůstá v Salcburku. Jeho mladá matka Helga a její přítel jsou závislí na heroinu; jeho biologický otec zemřel ještě před jeho narozením. Helga miluje svého syna víc než cokoliv jiného. Zmítá se mezi pokusy být nejlepší matkou a prázdnotou, kterou zaplňuje konzumací drog. V tomto světě je strádání normou. To málo peněz, které Helga má, jde na heroin. Přestože se stále pokouší svého zlozvyku zbavit, její úsilí má pravidelně nulový výsledek. A malý Adrian je tohoto všeho každodenní součástí. Jeho svět je nicméně plný dobrodružství a své dětství vnímá jako šťastné. Je však zřejmé, že jeho život není ani zdaleka nevinnou idylou. Když se Helga konečně rozhodne své závislosti čelit a podstoupit léčbu, je nucena – i když jen dočasně – předat svého syna do opatrovnictví sociálním službám.

ZeměRakousko
Rok2017
Délka103 min
Věková skupina15
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Adrian Goiginger
Scénář Adrian Goiginger
Kamera Yoshi Heimrath
Hudba Michael Pink
Kontakt Ritzlfilm

Biografie

Adrian Goiginger (1991) Rakouský scenárista a režisér. Realizoval krátké filmy, reklamy, korporátní snímky a videoklipy. Později se zapsal na studia režie na Filmové akademii Baden-Württemberg. Za svá krátká díla Zvuk ticha (Klang der Stille, 2014) a Milionový pochod (Milliardenmarsch, 2015) získal mnohé ceny. Debutoval celovečerním dramatem Nejlepší ze všech světů (Die beste aller Welten, 2017).

Rodina, Drama, Debut, Správná rozhodnutí, Dětství, Děti s rodiči, Psychické zdraví, Dle skutečného příběhu, Děti s rodiči

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.