30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Děti léta (2017) 13

Island, Norsko | 2017 | 84 min.

Eydis a Kari sedí v autobuse a míří z města na venkov do dětského domova. Jejich matka řekne devčátku, ať se postará o svého mladšího bratra přes léto, které mají v domově strávit. Obě děti jsou ale příliš malé a být daleko od domova není jednoduché. Zvláště, když jsou učitelé přísní a krutí. Jediné, co sourozencům pomáhá, je fakt, že jde o dočasný pobyt. Jsou totiž mezi dětmi, které v domově žijí celý rok, protože nemají kam jít. Eydis a Kari si časem najdou nové kamarády a trochu si zvyknou, jednou za čas se ale tu jednomu, tu druhému podaří učitele rozlítit a je potrestán. Jejich čilá představivost a hravá mysl jim však pomohou v mnoha těžkých chvílích. Stejně jako myšlenka na brzký návrat domů! Jenomže léto je téměř u konce a matka nikde…

ZeměIsland, Norsko
Rok2017
Délka84 min
Věková skupina13
JazykIslandština
TitulkyAnglické, české
Režie Guðrún Ragnarsdóttir
Scénář Guðrún Ragnarsdóttir
Kamera Ásgrímur Guðbjartsson
Hudba Kristín Björk Kristjánsdóttir, Hermigervill
Střih Davíð Alexander Corno
Kontakt Icelandic Film Centre

Biografie

Guðrún Ragnarsdóttirová Scenáristka a režisérka z Islandu. Vystudovala grafický design na Islandské akademii výtvarných umění a působila v reklamě. Později přesídlila do USA, kde absolvovala filmový program na Cal Arts. Po návratu na Island spolupracovala s TV, natočila několik krátkých filmů a dokumentů a vyučovala na místních filmových školách. Jejím celovečerním debutem je snímek Děti léta (Sumarbörn, 2017).

Drama, Debut, Dětství, Děti s rodiči, Děti s rodiči

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.