30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Supa Modo (2018) 10

Keňa, Německo | 2018 | 74 min.

Upřímný a inspirativní příběh o síle mladých lidí, kteří stojí tváří v tvář nepřízni osudu. Devítiletá Jo posedlá Jackie Chanem a akčními filmy sní o tom, že se stane superhrdinkou. Čas však není na její straně. Po zprávě lékařů, že je smrtelně nemocná, opouští Jo nemocnici a vrací se domů k mamince a sestře. Zatímco matka trvá na tom, aby Jo zůstala doma a odpočívala, její sestra má jiné plány. S podporou celé vesnice se rozhodne učinit ze snu realitu a ze své sestry superhrdinku, kterou stejně už dávno je.

ZeměKeňa, Německo
Rok2018
Délka74 min
Věková skupina10
JazykEnglish, Swahili
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Likarion Wainaina
Scénář Wanjeri Gakuru, Silas Miami
Kamera Enos Olik, Volker Tittel
Hudba Sean Peevers Composer
Střih Charity Kuria
Kontakt The Festival Agency

Biografie

Likarion Wainaina (1987) Keňský scenárista, režisér a kameraman narozený v Moskvě, životem a tvorbou spjatý s Nairobi. Stál za kamerou řady reklam a dokumentů, později spolupracoval na TV pořadech a natáčel krátké snímky, např. Mezi řádky (Between the Lines, 2013), Předtím a potom (Before and After, 2014) nebo Bait (2015). V celovečerním formátu se představil dramatem Supa Modo (2018).

Přátelství, Rodina, Fantazy, Týmová práce, Exotika, Dětství, Nemoc + smrt, Různorodost, Empatie

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.