30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Rakouský výlet

Sedmnáct (2017) 15

Rakousko | 2017 | 105 min.

S blížícím se koncem školy a začátkem letních prázdnin sledujeme osudy Pauly, studentky internátní školy, která je tajně zamilována do své kamarádky Charlotte. Jenomže ta randí s Michaelem. Paula se snaží své zlomené srdce slepit románkem se spolužákem Timem, který chová vůči Paule opravdové city. Zhrzená Paula nemá ani tušení, jak často na ni Charlotte myslí. A pak je tu ještě Lilli, která neskonale touží po tom, aby se někomu líbila, a hraje si na ničím nesvázanou svůdkyni. Před Paulou stojí důležité rozhodnutí – ustoupí citům ostatních lidí, či bude následovat ty vlastní?

ZeměRakousko
Rok2017
Délka105 min
Věková skupina15
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, České
Režie Monja Art
Scénář Monja Art
Kamera Caroline Bobek
Hudba Hjalti Bager-Jonathansson
Střih Monja Art, Claudia Linzer
Kontakt Salzgeber & Co Medien GmbH

Biografie

Monja Artová (1984) Scenáristka a režisérka. Vystudovala Vídeňskou univerzitu a na Vídeňské filmové akademii scenáristiku a dramaturgii. Po krátkém snímku Juli (2012) spolurežírovala dobrodružný film Navždy s někým (Forever Not Alone, 2013). Samostatně debutovala dramatem Sedmnáct (Siebzehn, 2017).

Přátelství, Láska, Škola, Dospívání, Empatie, Gender, Sexualita + Identita, LGBTQ

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.