30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Jehelníček (2017) 16

Velká Británie | 2017 | 89 min.

Matka Lyn a dcera Iona se těší na nový život v novém městě. Iona je po ne zcela vydařeném začátku odhodlaná uspět a spřátelí se s třemi dívkami – Keely, Stacey a Chelsea. Její matka se však cítí mimo hru, neboť vždy bývala nejlepší kamarádkou své dcery ona sama. Spřátelí se proto se sousedkou Belindou. Dcera i matka předstírají, že všechno v jejich životech je skvělé, i když opak je pravdou. K Ioně se kamarádky chovají spíše jako antipřítelkyně a Lyn má zase problém s Belindou, která jí odmítá vrátit štafle. A tak se obě protagonistky utíkají do světa představ a lží.

ZeměVelká Británie
Rok2017
Délka89 min
Věková skupina16
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Deborah Haywood
Scénář Deborah Haywood
Kamera Nicola Daley
Hudba Natalie Holt
Střih Anna Dick
Kontakt Samuel Farkas

Biografie

Deborah Heywoodová (1970) Britská scenáristka a režisérka. Získala uznání již za svoji krátkometrážní tvorbu, např. filmy Lady Margaret (2007) nebo Sis (2011). V celovečerním filmu se představila dramatem Jehelníček (Pin Cushion, 2017), který natočila i za podpory Britského filmového institutu.

Přátelství, Škola, Dospívání, Děti s rodiči, Děti s rodiči

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.