30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Tenkrát v zemi indiánů (2017) 16

Německo | 2017 | 96 min.

Snímek je divokým žánrovým mixem boxerského filmu, městského westernu, road movie a hudebního videa. Jeho příběh se odehrává koncem letních prázdnin na jednotvárném sídlišti na předměstí Hamburku. Mladý boxerský talent Mauser se zrovna připravuje na stěžejní soutěž, když jeho otec uteče po tom, co zabil Mauserovu nevlastní matku. Snaha najít svého otce přivede Mausera na cestu hudebního světa, psychedelie, násilí, lásky a biblické bouřky. A co s tím má co dělat indián? Na to odpoví filmový příběh, který ztělesňuje žár i poezii.

ZeměNěmecko
Rok2017
Délka96 min
Věková skupina16
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, české
Režie Ilker Çatak
Scénář Nils Mohl und Max Reinhold
Kamera Florian Mag
Hudba Acid Pauli
Střih Jan Ruschke (BFS)
Kontakt Riva Filmproduktion GmbH

Biografie

İlker Çatak (1984) Německý scenárista a režisér tureckého původu. Filmové vzdělání získal na školách v Berlíně a Hamburku. Věnoval se reklamní tvorbě a jeho filmografie čítá několik krátkých snímků, např. Kde se nacházíme (Wo wir sind, 2014) či Věrnost (Sadakat, 2014), za který získal studentského Oscara. V celovečerním formátu se představil dramatem Tenkrát v zemi indiánů (Es war einmal Indianerland, 2017).

Náctiletí, Vztahy, Láska, Road movie, Zločin, Hudba, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.