30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Los Bando (2018) 8

Norsko | 2018 | 94 min.

Dokonce i když byli mladí, snili dva nejlepší přátelé Axel a Grim o zápisu do historie hudby se svou kapelou Los Bando Immortale. Když jednoho dne obdrží pozvánku na norské mistrovství rockové hudby, zdá se najednou, že všechno je možné. Jediným problémem je, že Axel neumí zpívat. A protože Grim mu neumí říct pravdu, vydávají se na cestu na daleký sever – spolu s devítiletou violoncellistkou Thildou a závodníkem rallye Martinem. Když se ocitnou v děsivé honičce, je jasné, že jejich společná cesta symbolizuje pro každého z nich útěk před něčím. Každým kilometrem se skupina mladých lidí sbližuje a spolu míří k triumfálnímu finále.

ZeměNorsko
Rok2018
Délka94 min
Věková skupina8
JazykNorština
TitulkyAnglické, Simultánní překlad d
Režie Christian Lo
Scénář Arild Tryggestad
Kamera Bjørn Ståle Brattberg
Hudba Eirik Myhr
Střih Arild Tryggestad
Kontakt Sola Media GmbH

Biografie

Christian Lo (1977) Norský scenárista a režisér. Vystudoval film a video na Surrey Institutu umění a designu v Anglii, kde vznikl jeho krátký absolventský film Propíchnutý (Punktert, 2001). Natočil několik krátkých snímků, např. Past na myši (Musefella, 2002) či Baluba Runa (2007). Debutoval rodinným filmem Rafiki (Bestevenner, 2009), ve stejném žánru pokračoval snímkem Drsná děcka (De tøffeste gutta, 2013).

Přátelství, Road movie, Komedie, Hudba

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.