30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Candice za zrcadlem (2018) 18

Irsko | 2018 | 103 min.

Sedmnáctiletá Candice je snílek a ty nejživější sny má při svých chronických záchvatech. V jednom z nich potkává krásného náměsíčného chlapečka. Je to sen, kterého se nemůže zbavit, obzvláště vzhledem k povaze její prožívané skutečnosti. Candice touží utéci ze svého ponurého přímořského města, které je stále ještě paralyzováno zmizením místního chlapce. „S gaunery to tady bylo mnohem bezpečnější,“ hlásá otec Candice a policejní detektiv v jednom s odkazem na násilnosti, které způsoboval zlotřilý gang. Vše se zdá být jasnější, když Candice potká muže, který se dokonale podobá tomu z jejího snu. Dozví se však, že muž je součástí stejného gangu, který se její otec snaží zastavit.

ZeměIrsko
Rok2018
Délka103 min
Věková skupina18
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Aoife McArdle
Scénář Aoife McArdle
Kamera Steve Annis
Hudba Anthony Moore
Kontakt Film Constellation

Biografie

Aoife McArdleová Scenáristka a režisérka ze Severního Irska. Absolvovala literaturu a film na dublinské Trinity College a filmová studia na Bournemouthské univerzitě. Prorazila hudebním filmem Open Eye Signal realizovaným pro britského muzikanta Jona Hopkinse. Natočila pak řadu úspěšných videoklipů a reklam, později také krátké snímky. Debutovala celovečerním thrillerem Candice za zrcadlem (Kissing Candice, 2017).

Zločin, Drama, Debut, Nemoc

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.