30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Backstage (2018) 13

Slovensko, Česká republika | 2018 | 90 min.

Dynamická lovestory plná tance a hudby. Život Mary a Buddyho se točí kolem jejich lásky – mají hlavně sami sebe navzájem a žijí romanticky v odstaveném přívěsu. Navíc je spojuje vášeň k tanci. Ve svém malém městě skoro na konci světa dali dohromady taneční skupinu. Streetdance jim všem přináší přátelství, volnost a taky sny. Všichni sní o tom, že jednoho dne budou nejen zamilovaní, ale i slavní a bohatí. A dveře velkého světa i nablýskaného showbusinessu se jednoho dne opravdu pootevřou. Během tanečního battlu jim totiž uznávaný producent nabídne účast na castingu pro velkou televizní taneční soutěž. Zákulisí takové show má ale tvrdé zákony, pro charakter každého z nich i pro přátelství bude sláva znamenat velkou zkoušku. Tu nejtěžší pak bude muset podstoupit láska ústřední dvojice. Zatím šlo o vztah bez kompromisů, do jejich citů ale vstoupí nové a nečekané postavy.

ZeměSlovensko, Česká republika
Rok2018
Délka90 min
Věková skupina13
JazykCzech, Slovak
TitulkyAnglické
Režie Andrea Sedláčková
Scénář Naďa Clontz a Andrea Sedláčková
Kamera Tomáš Juríček A.S.K. a Tomáš Stanek A.S.K.
Hudba Viktor Hazard a Jan P. Muchow
Střih Adam Dvořák
Kontakt FRAME100R s.r.o.

Biografie

Andrea Sedláčková (1967) Scenáristka a režisérka. Studovala FAMU a pařížskou FEMIS. Věnovala se TV tvorbě a střihu. Debutovala dramatem Oběti a vrazi (2000), později natočila komedii Musím tě svést (2012) a sportovní drama Fair Play (2017). Z TV realizací zmiňme např. snímky Opravdová láska (2007) či Rytmus v patách (2009).

Vztahy, Přátelství, Láska, Mládí, Týmová práce, Hudba, Správná rozhodnutí, Tanec

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.